St. Louis Blues onnistui tasoittamaan NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjan Minnesota Wildia vastaan 2-2:een, kun se voitti maanantaiyön kohtaamisen 5-2. Joukkueen maalilla torjui Jordan Binnington, joka korvasi Ville Husson.

Pudotuspelikevään ensimmäisen startin saanut Stanley Cup -voittaja Binnington nappasi 28 kutia ja nousi pelin ykköstähdeksi.

– Tämä tuntui hyvältä, tunsin olevani valmis. Me saimme hyvän alun pelille, ensimmäinen erä oli todella hyvä. Tämä oli ehdottomasti iso, kova voitto, molari iloitsi NHL:n nettisivuilla.

Mestari oli seurannut kaikki aiemmat pudotuspelit sivussa, mutta nyt näyte oli eittämättä kova. Husson kaksi edellistä matsia olivat päättyneet nollapelin jälkeen Bluesin 2-6- ja 1-5-tappioihin.

St. Louis sai voitosta huolimatta myös kurjia uutisia. Aikoinaan Wildiakin edustanut Marco Scandella loukkaantui jo avauserässä alavartalovamman takia.

Kyseessä on vamma, joka on piinannut aiemminkin. Scandella ehti pelaamaan vain reilut puolitoista minuuttia.