NHL:n toiseksi uusin tulokas, Vegas Golden Knights jää tällä kaudella ensimmäistä kertaa sen seurahistoriassa ulos pudotuspeleistä. Joukkue tuli tarunhohtoiseen kaudeksi 2017-18 yltäen neljästi putkeen jatkoon.

Ensimmäinen sesonki toi sensaatiomaisen Stanley Cup -finaalipaikan. Toisella kaudella tie nousi pystyyn jo avauskierroksella, viime ja toissa kaudella tie tyssäsi konferenssifinaaleihin.

Nyt se tie tyssää runkosarjaan. Asia sai lopullisen sinettinsä torstaiyönä joukkueen hävittyä Chicago Blackhawksille voittomaalikisassa numeroin 3-4. Yksi Vegasin latistajista oli hurjat 37 torjuntaa ottanut maailmanmestari Kevin Lankinen.

Vegas-luotsi Peter DeBoer ja hyökkääjä Max Pacioretty puhuivat kohtalosta Las Vegas Sunin mukaan apeaan sävyyn.

– Tuntuu pahalta maalivahti Logan Thompsonin puolesta. Hän teki hienoa työtä voittomaalikisassa ja antoi meille mahdollisuuden. Miten selitämme sen, että useat ratkaisupelaajat eivät osuneet? Minulla ei ole sille selitystä, luotsi manasi.

Ratkaisupelin voittomaalikisa venyi Chicagon ja Vegasin välillä seitsemänteen pariin ja sen maalit kirjattiin Blackhawksille 1-0. DeBoerin sanat pitävät siis täysin paikkansa.

Kuherrusvuosilleen lopun saanut Vegas on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä yhdeksänneksi eniten. Kun Nashville Predators on kolmen pisteen päässä, ei enää yhden ottelun pelaava Vegas voi ottaa tätä kiinni.

– Meidän loukkaantumisista puhutaan ja kerrotaan paljon – mutta samaan aikaan meistä löytyy leveyttä. Syvyys on sitä luokkaa, että odotimme pääsevämme pudotuspeleihin vastoinkäymisistä huolimatta, hyökkääjä Pacioretty nieleskeli.

– Tämä on kova pala purtavaksi kyllä nyt, sulattaminen vie aikaa. En menettänyt toivoani missään vaiheessa.