NHL:n ”suomalaisjoukkue” Dallas Stars palaa taalaliigan pudotuspeleihin tänä kesänä tauon jälkeen. Paikkaa ei estänyt edes torstaiyön sulaminen 3-4-jatkoaikatappioon Arizona Coyotesia vastaan.

Tähtipaidat tuhlasivat peräti kolmen maalin johdon, jota olivat rakentelemassa 1-0-maalin iskenyt Jani Hakanpää Esa Lindellin syötöstä sekä 3-0-osuman viimeistellyt Miro Heiskanen.

Heiskanen katkaisi täysosumansa myötä yli 40 ottelun ja reilun neljän kuukauden mittaisen maalittoman putken. Osuma oli tähdelle tämän sesongin viides.

– Ammun, kun minulla on siihen mahdollisuus – tai ainakin silloin, kun näen kaistan maalille. Viime kerrasta olikin jo aikaa. On kiva tehdä maaleja, suomalainen veisteli taalaliigan nettisivuilla.

Tähtipaitainen lauma on kerännyt 96 pinnaa, eikä läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä oleva Vegas Golden Knights voi enää nousta taulukkoseiskan ohi. Vegas sössi omat mahdollisuutensa häviämällä peräti kolme matsia peräkkäin ylitöiden jälkeen.

– Pudotuspelipaikka on hieno juttu kaupungille, se on hieno juttu faneillemme. Dallasissa tulee olemaan loistava tunnelma, kun palaamme, päävalmentaja Rick Bowness hymähti.

Yksi Dallasin syömähammas oli kojoottipaitojen molari Harri Säteri. Olympiavoittaja koppasi 26 kutia Arizonan kauden toiseksi viimeisessä ottelussa.

NHL-kausi jatkuu taas ensi yönä, mutta Dallas ja Arizona eivät pelaa tuolloin.