Chicago Blackhawksin pelaajarunko on murroksen kourissa ja puhutaanhan kaupungissa jopa totaalisen uudelleerakennuksen käynnistämisestä.

Kahden pitkäaikaisimman supertähden, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin sopimuksen umpeutuvat ensi kauden jälkeen. Kaksikko on pyörinyt osaltaan siirtohuhuissa, minkä lisäksi myös Alex DeBrincatin nimi on mainittu toisinaan mahdollisten kauppakohteiden joukossa.

24-vuotiaan amerikkalaistaiturin sopimus umpeutuu sekin ensi kauden jälkeen. Pelaaja itse on halukas jatkamaan Tuulisessa kaupungissa, joskaan myös treidi toisaalle ei ole pois laskuista.

– Olen avoin kaikelle. Katsotaan, mitä seurajohto ajattelee. Heillä on varmasti paljon muutakin ajateltavaa. Olen valmis neuvottelemaan jatkosta koska tahansa, joten katsotaan mitä tapahtuu, 6,4 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava taituri kertoo medialle.

DeBrincat ei omien sanojensa mukaan ole spekuloinut tulevaisuudella Toewsin tai Kanen kanssa.

– Ehkä puhumme jossain vaiheessa hieman tulevaisuudessa, mutta heidän jatkonsa on heidän oma asiansa. Se ei oikeastaan vaikuta minuun. Olen yhä nuori ja haluan auttaa tätä joukkuetta pääsemään pudotuspeleihin ja taistelemaan Stanley Cupista. Teen mitä tahansa minulta vaaditaan, jenkkitähti jatkaa.

Entinen kakkoskierroksen varaus on valmis osallistumaan talkoisiin myös siinä tapauksessa, että Blackhawksissa alkaisi täydellinen uudelleenrakennuksen aika.

– Jos ensi kausi on uudelleenrakennuksen alkamisen aikaa, toivon pystyväni auttamaan nuoria pelaajia tulemaan sisään liigaan ja tuntemaan olonsa mukavaksi täällä.

– Sinun on työskenneltävä kovasti tavoitteidesi eteen. Toivottavasti saamme tehtyä kovasti töitä seuraavien vuosien aikana, hankkimaan hyvän rosterin ja voittamaan pelejä. Aina kun voitat, tunnelma pukukopissa paranee. Seuraavien vuosien tavoite on rakentaa identiteettiä ollaksemme jälleen siellä, minne kuulumme, hyökkääjä päättää.

DeBrincat on Blackhawksin tämän kauden paras maalintekijä 41 osumallaan. Miehen kauden kokonaissaldo 80 ottelusta on 41+36=77.