NHL-seurat ovat julkistaneet maanantaina ehdokkaansa Bill Masterton -palkintoon.

Masterton Trophy myönnetään pelaajalle, joka on osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

Pohjois-Amerikan jääkiekkotoimittajien yhdistys PHWA äänestää palkinnon voittajan. Voittaja julkistetaan Stanley Cup -finaalien kolmannen ja neljännen ottelun välissä.

Yksi NHL:n 32:sta Masterton-ehdokkaasta on Carolina Hurricanesin suomalaisvahti Antti Raanta.

Pahoista loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Raanta on tehnyt tällä kaudella loistavan paluun huipulle Carolina Hurricanesin riveissä.

– Raanta on palannut takaisin pelikuntoon, joka teki hänestä aikanaan NHL:n TOP-10-maalivahdin. Raannan uraa on koetellut useat loukkaantumiset, mutta raumalainen on pysynyt ensimmäisellä Hurricanes-kaudellaan terveenä ja auttanut joukkuettaan Frederik Andersenin ollessa sivussa. Raanta on pelannut tällä kaudella ensimmäistä kertaa ilman edesmennyttä isäänsä, Pekkaa, joka lähetti aina ennen ottelua viestitse neuvoja ja rohkaisuja, PHWA perustelee valintaa.

Raanta on pelannut tällä kaudella Hurricanesin riveissä 27 ottelua voittorekordilla 14-5-4. 32-vuotias raumalaisvahti on kopannut kiekkoja 91,3 prosentin varmuudella.

Näet kaikki Masterton-ehdokkaat klikkaamalla tästä.