Montreal Canadiensin läpi kauden jatkuneet vaikeudet eivät laantuneet keskiviikkoyönäkään, kun Arizona Coyotes korjasi pisteet NHL:ssä 6-3-voitolla. Toisaalta Cole Caufield pystyi Habs-leiristä erääseen hurjaan temppuun, osaksi kiitos myös Joel Armian.

Joukkueensa kakkosketjun laituri 2-5- ja 3-5-maalit vain kahdeksan sekunnin sisällä toisistaan. Niiden syntyajat olivat 38.47 ja 38.55. Armia merkkautti syöttöpisteen kumpaankin osumaan.

Vain kaksi pelaajaa kautta Habs-historian on pystynyt iskemään kaksi maalia tiuhempaan. NHL Public Relations -niminen Twitter-tili kertoo, että paremmaksi ovat laittaneet viiteen sekuntiin kaksi häkkiä ampunut Peter Mahovlich helmikuussa 1971 ja Stephane Richer marraskuussa 1987 – seitsemän sekuntia.

Tulokaspelaajista puhuttaessa Caufieldin tuplamaalit ovat historian toiseksi nopeimmat. Deron Quint niittasi kaksi häkkiä neljään sekuntiin joulukuussa 1995.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Cole Caufield scored twice in a span of eight seconds. Only two players in @CanadiensMTL history have recorded two faster goals at any time of a game: Peter Mahovlich (0:05 on Feb. 20, 1971) and Stephane Richer (0:07 on Nov. 30, 1987).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

– Hän on kilpailija. Hän huomioi muitakin juttuja kuin maalit. Monien pelaajien on helppoa keskittyä pisteisiin. Pelissä on muitakin juttuja, joiden parissa voi työskennellä, joukkuekaveri Paul Byron sanoi Montreal Gazetten mukaan.

– Se osoittaa hänen sitoutumisensa, intohimonsa ja intohimonsa myös kehittymisen suhteen joka päivä. Sellainen tietoinen kriittisyys omaa peliä kohtaan tekee hänestä vain paremman joka päivä.