NHL:n kuluvan kauden siirtotakaraja umpeutuu 21. maaliskuuta kello 22 Suomen aikaa.

Daily Faceoff -sivusto listasi artikkelissaan palkkakattoajan epäonnistuneimpia pelaajasiirtoja. Ykköseksi nousi keväällä 2013 sorvattu Washington Capitalsin ja Nashville Predatorsin välinen kauppa, jossa Capitals luopui tulevasta tähtihyökkääjä Filip Forsbergista vaihdossa tehohyökkääjä Martin Eratiin sekä Michael Lattaan.

Predators puolestaan osui kaupassa todelliseen kultasuoneen.

– Hämmästyttävintä tässä kaupassa oli se, että sen lopputulos oli jo tuolloin helppo ennustaa. Useimmat asiantuntijat pettyivät välittömästi siihen, että Capitalsin GM George McPhee uhrasi yhden parhaista nuorista hyökkääjälupauksista ja hankki keskinkertaisen lainapelaajan Eratista, sivuston toimittaja Matt Larkin muistelee.

– Eratista tuli Washingtonille kammottava floppihankinta hyökkääjän iskettyä vain kaksi maalia ja 27 pistettä 66 ottelussa. Entä Forsberg? Hän on viiden maalin päässä Predatorsin kaikkien aikojen maalitilaston kärkipaikkaa hallussaan pitävästä David Legwandista, Larkin kääntää veistä haavassa.

Forsbergin jatko Predatorsissa on katkolla tulevana kesänä, jolloin ruotsalaistaiturin nykyinen sopimus umpeutuu. Ilman jatkosopimusta Predators saattaakin kaupata tähtensä muualle jo ennen siirtotakarajan umpeutumista.