NHL-jäille ensimmäisiä luistimenpiirtoja tekevä Matias Maccelli otti perjantain vastaisena yönä roolia uransa neljännessä ottelussaan. Hän syötteli Arizona Coyotesille kaksi maalia, joista jälkimmäisen jatkoajalla. Coyotes kaatoi Toronto Maple Leafsin 4-5.

Ennen pelin päättänyttä maalia Maccelli oli ehtinyt alustaa joukkueensa 1-4-osuman ja kerätä peliaikaa 16.31. Suomalaisen tehotilasto jäi kahden verran plussalle ja saipa hän vastuuta myös ylivoimalla (0.41).

Esimerkiksi toimittaja Jose M. Romero kehui suomalaisen syöttöä voittomaaliin mahtavaksi. Sen iskijä Jakob Chychrun ja tilanteessa kakkoseksi jäänyt Auston Matthews ovat treenanneet keskenään harjoituskaudella.

Jenkkitykki oli voittomaalin jälkeen kuin myrkyn niellyt, kun Arizona-sankari rikkoi tilanteessa Matthewsia ennen osumaa saamatta jäähyä. Ottelussa yhden maalin iskenyt Matthews huitoi tuomarien suuntaan vihaisen oloisena heti ratkaisun jälkeen.

Voitto on voitto, mutta se ei pelasta Arizonaa jatkoon. Kojoottipaidat ovat keskisessä divisioonassa viimeisenä, kymmenen pinnaa toiseksi viimeistä sijaa perässä.