Suomalaispuolustaja Olli Juolevi siirtyi juuri viikonloppuna Florida Panthersista Detroit Red Wingsiin siirtolistan kautta. Hän ehti pelaamaan tällä kaudella kymmenen ottelua Panthersin takalinjoilla ilman tehopisteitä.

Juolevi on Vancouver Canucksin ykköskierroksen varaus kesältä 2016. Hänet valittiin kaikkiaan tilaisuuden viidentenä pelaajana.

Ura rapakon takana ei ole kuitenkaan lähtenyt kunnolla lentoon missään vaiheessa. Hän pääsi pelaamaan Canucksissa kaikkiaan 23 runkosarjaottelua (2+1) sekä yhden pudotuspeliottelun (0+0). AHL:ssä hän on puolestaan pelannut 66 ottelua edellisen neljän kauden aikana tehoin 3+36=39.

23-vuotiaalla Juolevilla on edessään jälleen uusi alku. Hän toivoo saavansa uudessa seurassaan entistä enemmän vastuuta ja näytönpaikkoja, minkä seurauksena kehitystäkin tulisi.

– Siirtorajan lähestyessä muutoksia tapahtuu. Florida jahtaa Stanley Cupia, enkä ollut pelannut paljon. Haluan päästä kokoonpanoon, koska olen edelleen nuori pelaaja. Katsomossa istuminen tai kuuden minuutin peliaika ei ole kauhean hyväksi. Kyse on jokapäiväisestä työstä ja terveenä pysymyisestä. Nyt olen pysynyt kunnossa hyvin, joten pitää vain paiskia hommia, Juolevi sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Panthers taistelee parhaillaan koko runkosarjan kärkisijoista, kun taas Red Wingsillä on käynnissä uudelleenrakennusvaihe. Juolevi odottaa innolla uutta alkua uudessa porukassa.

– Tämä on legendaarinen joukkue, jossa on nyt paljon nousussa olevia nuoria. Olen siis todella innoissani.