Pekka Rinne sai ansaitsemansa kunnian viime viikolla, kun hänen paitansa nostettiin Nashville Predatorsin kotiareenan kattoon.

39-vuotias Rinne edusti koko NHL-uransa ajan ainoastaan Predatorsia. Hänen tililleen kertyi runkosarjassa 683 ottelua ja pudotuspeleissä 89 matsia. Rinne päätti pitkän ja komean uransa viime kauteen.

Rinteen juhlallisuuksia olivat paikan päällä seuraamassa myöskin lukuisat entiset joukkuetoverit. Yksi heistä oli ex-puolustaja Dan Hamhuis, joka yltyi myöskin kehumaan Rinnettä. Hän muistutti muun muassa siitä, miten Rinteen jalat pysyivät maassa, vaikka menestystä tulikin.

– Rinne oli todella hyvä kaveri, hän kohteli kaikkia hyvin. Vaikka lopulta hänellä oli kaappi täynnä palkintoja, hän oli edelleen sama kaveri ja teki yhtä nöyrästi töitä kuin liigaan tullessaan. Myös hänen työskentelynsä paikallisen yhteisön hyväksi oli poikkeuksellista. Onkin todella ansaittua, että nyt on numero hallin katossa, Hamhuis kuvaili Predatorsin verkkosivuilla.

Hamhuis pelasi neljän täyden kauden ajan Rinteen joukkuetoverina. Samaan ylsi aikanaan myöskin entinen hyökkääjä Jordin Tootoo, joka niin ikään jakoi ylistyssanansa Rinteelle.

– Aina tulee paljon muistoja, kun palaan tänne. Pekka oli yksi kaikkien aikojen joukkuetovereistani. Hän teki töitä ylpeydellä, mutta säilytti nöyryytensä. Olen ikuisesti kiitollinen, että sain olla hänen joukkuetoverinsa. Hänellä oli varsinainen aura ympärillään. Hän teki kaikista muista parempia pelaajia ja parempia ihmisiä, Tootoo sanoi.

Rinne voitti urallaan kertaalleen Vezina Trophyn sekä King Clancy Memorial Trophyn. Hän on Predatorsin seurahistorian ottelu-, voitto- sekä nollapelitilaston ylivoimainen kärkinimi.