NHL:n pudotuspeleistä todennäköisesti putoava Chicago Blackhawks yllätti perjantaiyönä, kun se kaatoi Edmonton Oilersin jatkoajalla luvuin 4-3.

Mikko Koskinen torjui Oilersin maalilla 28 kutia 32 laukauksesta. Markus Niemeläinen puolestaan luuti joukkueen pakistossa vajaat yhdeksän minuuttia tehoitta, tehotilasto jäi lukemiin -1.

Aiemmin viikolla ensimmäisen nollapelin yli kahteen vuoteen torjunut Koskinen tosin olisi voinut päästää yöllä vähemmänkin, mutta eräs karu pelinavaus koitui kohtalokkaaksi.

Suomalainen pisti pikkumustan rummusta epäonnekkaasti suoraan Dominik Kubalikille. Tshekki ei erehtynyt, vaan vei kotijoukkueen 3-2-johtoon päätöserän alussa.

Suomalaiskonkari ei saanut suorituksestaan pyyhkeitä, vaan itse asiassa päinvastoin.

– Koskinen on ollut uskomaton. Peleissä tapahtuu paljon juttuja, mutta hän piti meidät taas mukana. Hän otti oikeasti valtavia torjuntoja ja hänellä oli hyvä ilta, ykköspakki Darnell Nurse mietti seuran kotisivuilla.

Kaksi maalia viimeistellyt, kohupelaajan maineella vetävä Evander Kane kuitenkin pelasti Koskisen ja Oilersin lopun tasoitusosumalla taaten joukkueelleen edes yhden pinnan.

33-vuotias konkari on torjunut tällä kaudella 31 ottelussa prosentein 90,39. Päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemia 3,05.