Jääkiekkovarusteista tunnettu CCM kertoi pohjoisamerikkalaiselle TSN:lle, että se aikoo lopettaa Washington Capitalsin venäläispelaaja Aleksandr Ovetshkinin ja tämän NHL:ssä pelaavien maanmiesten käytön kaikissa kansainvälisissä markkinointihankkeissa.

CCM:n toimitusjohtaja Marrouane Nabih kertoi, että yhtiö teki päätöksen Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Ukrainan tilannetta on seurattu surullisena.

– Vaikka Ovetshkin ei ole vastuussa Venäjän hallituksen toimista, päätimme olla käyttämättä häntä tai muita venäläisiä pelaajia missään globaalissa CCM:n viestinnässä tässä vaiheessa, Nabih oli kirjoittanut sähköpostissa.

Jutusta kävi ilmi, että Ovetshkin on ollut yksi CCM:n näkyvimmistä kasvoista. Montrealissa toimiva yritys maksaa Ovetshkinille yli 500 000 dollaria vuodessa. Päälle tulee lisäksi jonkinlainen Venäjän myynnin prosenttiosuus.

Eräs nimetön asiantuntijalähde oli sanonut jutun mukaan, että CCM:n ja venäläisten yhteistyön lopettaminen tyystin on varsin epätodennäköistä.

– Ei tässä haluta joutua oikeuteen heidän kanssaan sopimusrikkomuksesta, nimetön lähde painotti viitaten toistaiseksi matalan profiilin eloon sekä maailmantilanteen tarkkailuun.