Arizona Coyotesin organisaatiossa pelaava suomalaishyökkääjä Matias Maccelli on ollut tällä kaudella ja varsinkin viime aikojen otteluissa aivan kammoiskussa.

Avauskauttaan AHL-seura Tucson Roadrunnersin riveissä pelaava Maccelli saalisti kolme syöttöpistettä perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue voitti Colorado Eaglesin lukemin 3-1.

21-vuotias Maccelli on paukutellut kuuteen viimeisimpään otteluunsa mykistävät tehopisteet 1+13! Viime aikojen huippuvire on siivittänyt Maccellin jo pistepörssin kolmannelle sijalle. Koko kauden 37 ottelussa hänen tehopisteensä ovat nyt 11+37=48.

Farmisarjan pistepörssin kärjessä on tällä hetkellä Andrew Poturalski 56 pisteellä. Toisena on T.J. Tynan, jolla on kasassa 50 pinnaa.

Maccelli on Coyotesin neljännen kierroksen varaus kesältä 2019. Kaksi viime kautta Maccelli pelasi Liigassa Ilveksen joukkueessa.

Coyotes kutsui Maccellin jo kertaalleen NHL:n puolelle tämän kauden aikana. Silloin hän joutui kuitenkin koronalistalle, jonka kautta suomalainen lähti takaisin AHL:ään. Näin ollen NHL-debyytti on toistaiseksi vielä tekemättä.