Edmonton Oilers kiinnitti kohuissa ryvettyneen Evander Kanen loppukauden sopimuksella. Kane sai aiemmin tällä kaudella lähtöpassit San Jose Sharksista rikottuaan farmiliiga AHL:n koronaprotokollaa.

Kohuhyökkääjän ja supertähtivetoisen, vaikeuksista kärsineen Oilersin liitto saattaa kuulostaa mahdottomalta. Ken Holland teki kuitenkin oikean ratkaisun, kun hän antoi 30-vuotiaalle hyökkääjälle vielä mahdollisuuden pelata NHL:ssä.

Kane on täsmälääke Oilersin laituripulaan

Vaikka Edmontonissa saadaan nauttia tähtiloistosta, on joukkueen laituriosasto ollut jo pitkään kauniistikin sanottuna kapea.

Zach Hymanin ja Jesse Puljujärven takana Kailer Yamamoto ei ole onnistunut tällä kaudella odotetulla tavalla.

Ryan Nugent-Hopkins olisi joukkueelle loistava kolmosketjun keskushyökkääjä. Laituriosaston kapeus on pitänyt hänet kuitenkin pääosin laidalla useamman kauden ajan.

Kanen sopimuksen myötä Oilers pystyy jakamaan hyökkäysvoimansa parhaimmillaan jopa kolmeen vahvaan ketjuun. Parhaalla kaudellaan 57 tehopistettä NHL:ssä tehnyt Kane on jääkiekon pelaamisen keskittyessään yhä vahvistus Oilersin kaltaiselle joukkueelle.

Vain vähän hävittävää

On toki täysin mahdollista, ettei Kane sitoudu joukkueen tai sarjan sääntöihin myöskään Edmontonissa. Ei pidä yllättyä, jos kaukalon ulkopuolisia kohuja syntyy myös uudessa ympäristössä.

Hävittävää Oilersilla kuitenkin on hyvin vähän. Joukkueen ote oli kirvota pudotuspelipaikoista pitkän tappioputken aikana. Nyt kolme perättäistä voittoa ovat herätelleet toivonkipinää kaupungissa myös kuluvan kauden suhteen.

Oilersin perusongelmat eivät kuitenkaan ole hävinneet mihinkään. Joukkueen kokoonpano on kapea, maalivahtiosasto korkeintaan keskitasoa ja puolustus epävarma. Kausi olisi ollut vaikea, vaikkei Kane olisi ollut mukana hämmentämässä.

Jos Kane epäonnistuu, hän ei rasita juuri palkkakattoa ja sopimuskin loppuu tähän kauteen. Jos hän onnistuu, tulee Hollandista viimeistään silloin ostaja siirtotakarajalle.