Shane Wrightin varaamista ensi kesän NHL-draftin ykkösenä on pidetty selviönä jo pitkään. Bob McKenzien haastattelemien NHL-kykyjenetsijöiden mukaan tilanne on oletettua avoimempi.

— Mielestäni Wrightin kauden ensimmäisen puolikkaan esiintyminen on jättänyt oven auki jollekin sysätä hänet, yksi NHL-skoutti totesi.

— Ykkösvaraus on ehdottomasti napattavissa, sanoi toinen.

Yhdeksän kymmenestä haastatellusta NHL-skoutista säilytti Wrightin ykkösenä. Ivan Miroshnitshenko on kanadalaissentterin ainoana sivuuttaneen pelaajatarkkailijan listalla ykkösenä, sillä tämän mukaan venäläishyökkääjällä on suurempi potentiaali.

Valtaosa on huolestunut Wrightin otteista, mutta toista varteenotettavaa ykkösnimeä ei tunnu löytyvän.

Muiden NHL-kykyjenetsijöiden kommentteja Wrightista:

— Hänen sitoutuneisuutensa on ollut hyvää, mutta tehokkuutensa pettymys. Kokonaisuutena voisin sanoa hänen olevan keskimääräistä parempi lupaus, mutta ei tasolla, jolla ykkösvarauksen kuvittelisi pitävän olla.

— Hän ei ole pelannut tarpeeksi päättäväisesti. Hän ei ole kannatellut joukkuettaan, eikä ollut tarpeeksi kilpailullinen kaksinkamppailuissa. Hänen todella täytyy parantaa kauden jälkimmäisellä puolikkaalla.

— Vain kohtuullinen näkemissäni otteluissa.

— Hänen otteensa eivät ole olleet millään tavalla erityisiä. Hänen pelissään ei ole paljon energiaa tällä hetkellä.

— Hän ei ole pelannut samalla tarmolla ja intohimolla kuin menneinä vuosina. Jos hän pelaa samalla tavalla kuin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna, hän juoksee pois varaustilaisuudesta ykkösvarauksen kanssa.