Montreal Canadiensin vaihtaminen täksi kaudeksi Carolina Hurricanesiin oli Jesperi Kotkaniemelle onni, sillä Habs on kerännyt itäisen konferenssin joukkueista pisteitä vähiten. Se ei tule pääsemään pudotuspeleihin ilman mitään järisyttäviä yllätyksiä.

Canes sen sijaan löytyy toisesta päästä, konferenssivertailun nelossijalta.

Sosiaalisessa mediassa levisi äskettäin kenties jopa irvokas vinoilu joukkueiden kärkipelaajien ja Kotkaniemen voimasuhteista. Kyse on siis siitä, että Habsin tehokkain maalari on ollut kanadalainen Josh Anderson kahdeksalla niitillä.

Kun täksi kaudeksi Canesiin siirtyneellä Kotkaniemellä on kasassa jo yhdeksän häkkiä, olisi hän entisen joukkueensa maalipörssin kärki nyt.

– Jesperi Kotkaniemellä on enemmän maaleja kuin yhdelläkään Habs-pelaajalla. Se on jotain, mitä en nähnyt tapahtuvan, toimittaja Andrew Berkshire alleviivasi.

Kotkaniemen ja Carolinan kausi jatkuu taalaliigassa lauantaiyönä NY Rangersia vastaan.