Venäjän miesten olympiajoukkueen ehdokaslista on vuotanut julkisuuteen etuajassa.

Venäläinen Sport-Express-sivusto uutisoi, että tällä hetkellä ehdokaslistalla on mukana vielä 36 pelaajaa, kun itse kisajoukkueeseen voi nimetä 25 pelaajaa.

Paperilla Venäjä on olympialaisten suurin suosikki. Koko joukkue tullaan kokoamaan KHL:n kovimmista pelaajista. Mukana on myös NHL:stä tuttuja pelaajia, kuten Vjatsheslav Voinov ja Nikita Gusev.

Venäjän olympiajoukkueen ehdokkaat:

Maalivahdit: Jaroslav Askarov, Aleksandr Samonov (molemmat SKA Pietari), Timur Biljalov (Ak Bars Kazan), Ivan Fedotov (TsSKA Moskova), Dmitri Shugaev (Severstal Tsherepovets).

Puolustajat: Dmitri Vishnevski, Aleksandr Nikishin (molemmat Spartak Moskova), Vjatsheslav Voinov (Dinamo Moskova), Aleksandr Jelesin (Lokomotiv Jaroslavl), Artem Minulin, Jegor Jakovlev (molemmat Metallurg Magnitogorsk), Shakir Mukhamadullin (Salavat Julajev Ufa), Daniil Pjlenkov (SKA Pietari), Nikita Nesterov (TsSKA Moskova), Sergei Telegin (Traktor Tsheljabinsk), Semjon Tshistjakov, Damir Sharipzjanov (molemmat Avangard Omsk).

Hyökkääjät: Sergei Andronov, Mihail Grigorenko, Pavel Karnauhov, Sergei Plotnikov, Anton Slepyshev (kaikki TsSKA Moskova), Anton Burdasov, Nikita Gusev, Andrei Kuzmenko, Kirill Martsenko (kaikki SKA Pietari), Stanislav Galiev, Vadim Shipatshjov (molemmat Dinamo Moskova), Artem Galimov, Dmitri Voronkov (molemmat Ak Bars Kazan), Arseni Gritsjuk, Kirill Semenov (molemmat Avangard Omsk), Aleksandr Kadeikin (Salavat Julajev Ufa), Artur Kajumov (Lokomotiv Jaroslavl), Vladimir Tkatsov (Traktor Tsheljabinsk), Andrei Tshibisov (Metallurg Magnitogorsk).