Edmonton Oilers ei ole voittanut NHL:ssä viiteen otteluun. Myrskyn silmään on noussut vuoroin Jesse Puljujärveä ja Mikko Koskista kritisoinut päävalmentaja Dave Tippett, jonka sanotaan olevan todella lähellä menettää työpaikkansa.

ESPN-toimittaja Emily Kaplanin mukaan potkut voivat olla edessä jo Suomen aikaa tiistaiaamuisen Ottawa Senators -ottelun jälkeen. Tappioputken venyessä kuuteen otteluun korvaajaehdokasta odotetaan harkittavan Oilers-organisaation sisältä, vahvimpina vaihtoehtoina NHL:ssä päävalmentajakokemusta omaava nykyinen apuvalmentaja Glen Gulutzan ja farmijoukkue Bakersfield Condorsissa vaikuttava Jay Woodcroft.

Ajankohdasta kätevän tekee Senators-pelin jälkeen perutuista otteluista johtuva kymmenen ottelun tauko albertalaisjoukkueen otteluohjelmassa. Tippettin sopimus on umpeutumassa tämän kauden päätteeksi.