Pittsburgh Penguins on palkkakatto-ongelmissa, sillä 23 pelaajan kokoonpano vaatii Jevgeni Malkinin horisontissa häämöttävän paluun jälkeen jostain pelaajasta luopumista. Boston Hockey Nown mukaan valinta osunee tammikuun aikana Bryan Rustiin.

Rustin sopimusneuvottelut Penguinsin kanssa eivät etene toivotulla tavalla. 3,5 miljoonan dollarin sopimus umpeutuu tähän kauteen, ja jatkosta 29-vuotias hyökkääjä voisi toimittaja Jimmy Murphyn mukaan pyytää kuuden vuoden mittaista ja 36 miljoonan dollarin arvoista.

Bostonin paikallislehti ehdottaa Rustia luonnollisesti Boston Bruinsin hankinnaksi, mutta ottajia varmasti riittäisi. Jenkkihyökkääjän hankkimisen arvellaan vaativan ykköskierroksen, tai kenties useampaa myöhempien kierrosten varausvuoroa.

Rust on kerännyt kolmen viime kauden aikana 124 ottelussa tehot 59+58=117. Tämän kauden alavartalovammat ovat rajoittaneet ottelumäärää 13:een.