Minnesota Wild ja St. Louis Blues kohtasivat talviklassikon merkeissä sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Maalirikas ottelu päättyi Bluesin 6-4-voittoon baseball-stadion Target Fieldillä Minneapolisissa.

Kiekon pudottua jäähän ottelun alkamisen merkiksi lämpötila oli peräti -21 astetta. Koskaan ennen NHL:n historiassa ei ole pelattu yhtä kylmässä ilmassa ulkoilmaottelua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
It’s not outdoor hockey in Minnesota if you can’t see your breath. 🥶🥶🥶 #WinterClassic

NHL

@NHL
It was one cold evening in Minnesota. 🌡️ #WinterClassic

Ottelun tehokkain pelaaja oli Blues-hyökkääjä Jordan Kyrou, joka paukutti komeat tehopisteet 2+2. Miehen kaikki pisteet syntyivät ottelun toiseen erään, jossa joukkue tehtaili kaikkiaan viisi maalia. Kukaan pelaaja ei ole aiemmin onnistunut talviklassikossa tekemään neljää tehopistettä eikä mikään joukkue ole tehnyt viittä maalia yhteen erään ulkoilmassa.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
That's one way to make an impression in your #WinterClassic debut. Nicely done, @JordanKyrou. #stlblues

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jordan Kyrou (2-2—4) has four points through two periods for the @StLouisBlues, already the highest point total by any player in an NHL outdoor game. #WinterClassic

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @StLouisBlues and @mnwild combined for six goals in the second period, one shy of the most by two teams in a period of an NHL outdoor game (7: DET & TOR in 2017 Centennial Classic). #WinterClassic

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Ottelua oli seuraamassa paikan päällä kaikkiaan 38 619 katsojaa. Bluesin muista maaleista vastasivat David Perron, Torey Krug, Vladimir Tarasenko sekä Ivan Barbashev. Wildin maalit tekivät Ryan Hartman, Kirill Kaprizov (1+2), Kevin Fiala sekä Rem Pitlick.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Target Field, home of the @Twins, will become the 11th baseball stadium to host an NHL outdoor game and first since New York’s Citi Field at the 2018 #WinterClassic.

📺: 7 p.m. ET on @NHL_On_TNT, @Sportsnet (SN1) & @TVASports

By The Numbers: media.nhl.com/public/news/15…

NHL

@NHL
Absolute 🔥 this drone tour is❕

Watch the 2022 NHL #WinterClassic TODAY at 7p ET on @NHL_On_TNT and @Sportsnet!

NHL x @Discover

Ottelussa nähtiin myöskin suomalaispelaajia. Wildin maalille vaihdettiin kolmanteen erään Kaapo Kähkönen, joka korvasi Cam Talbotin. Hän ehti torjumaan vain neljä kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Bluesin ykköspakkiparissa luuti puolestaan Niko Mikkola, joka jäi ottelussa pisteittä, kerrytti jääaikaa 18.10 ja merkkautti tehotilastoon lukeman +1. Ville Husso toimi Bluesin luukkuvahtina.