Toronto Maple Leafsin vuoden 2020 kolmannen kierroksen 64. varaus Topi Niemelä on tehnyt Suomen liigakaukaloissa syksyllä upeaa jälkeä. Alle 20-vuotiaiden MM-kisaporukkaan nimetty pakki kävi aiemmin jopa pistepörssin kärjessä.

Valtamedia The Athleticin asiantuntijat kertoivat arvionsa Kärppien pelaajan tulevaisuuden NHL-näkymistä.

Suomessakin aikoinaan pelanneen Hayley Wickenheiserin mukaan Niemelän sopeutuminen pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon on kiinni Toronton GM Kyle Dubasista.

– Suomen Liiga on hyvä sarja, ja siellä hän dominoi. Ennusmerkit ovat hyvät, Toronton pelaajakehitysosastoon kuuluva ex-pelaaja sanoi lähteen mukaan.

Niemelä oli tehnyt Liigassa ennen joulutaukoa 31 ottelussa huikeat tehot 6+18=24. Kun aiempi piste-ennätys oli 1+6=7, on nykyinen pistetahti on suorastaan vallaton.

Pelaajalla on erään nimettömän lähteen mukaan ”kaikki työkalut NHL:ään”. Kokonaisvaltaisuutta tulee kuitenkin petrata, ja etenkin fysiikkaa sekä kaksinkamppailuvoimaa.

– Ennen tätä kautta näytti siltä, että hän olisi NHL-tasoa perässä kaksi-kolme vuotta. Nyt ero on ehkä enää vuoden. Eväitä siellä pelaamiseen ensi kaudella on, Corey Pronman heitti.

Alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalistin kiekollisia taitoja ei siis turhaan hehkutettu jutussa. Sekin on kuulemma silmiinpistävää, kuinka äskettäin Kärppiin vuoden jatkon tehnyt Niemelä ottaa opikseen alakerran ajoittaisista virheistä.