Edmonton Oilersin ja Connor McDavidin maanantaiyö ei mennyt NHL:ssä ihan putkeen. Kanadalainen supertähti ei tehtaillut selvässä 1-5-tappiossa Los Angeles Kingsiä vastaan pistettäkään, mutta päätöserän ratkaisuhetkillä hän lensi suihkuun Adrian Kempeen kohdistuneesta laitataklauksesta.

Kuutisen minuuttia ennen loppua Oilers oli matsissa mukana maalin takaa-ajoasemassa. Ylivoiman aikana Kings innostui kuitenkin mättämään maaleja, voitti 5-1 ja sai helpotusta viime aikojen laskusuhdanteiselle trendille.

Koomisinta ulosajon jälkeisessä ensimmäisessä maalissa oli se, että sen iski juurikin kolattu Kempe. Ottelun suomalaisista isäntien Jesse Puljujärvi ja Markus Niemeläinen jäivät pisteittä, Kingsin Rasmus Kupari avasi pellin 0-1-maalilla. Mikko Koskinen torjui öljypaitojen maalilla peräti 35 kutia.

– Puhuin ennen metsia erään tuntemani henkilön kanssa, että pelin voi periaatteessa mieltää alkavan 1-0- tai 2-0-tilanteesta – niin hyviä McDavid ja Leon Draisaitl ovat. Heidät täytyy laittaa kuriin tiukasti. Teimme sen, Oilersiakin aikanaan luotsannut Kingsin päävalmentaja Todd McLellan sanoi LA Kings Insider -nettisivuilla.