Pudotuspelimahdollisuutensa käytännössä tämän kauden osalta menettäneen Montreal Canadiensin uusitun seurajohdon uskotaan yleisesti harkitsevan vakavasti uudelleenrakennuksen aloittamista.

Vielä ilman vakituista GM:ää olevan kanadalaisseuran suunta on viime kauden finaalien jälkeen rajussa alamäessä, eikä nykymateriaalilla liene edellytyksiä taistella tosissaan menestyksestä myöskään tulevina vuosina.

Uutiset seuran sisältä eivät nekään ole lupaavia. Joukkueen tähtihyökkääjiin lukeutuva Brendan Gallagher vihjaa harkitsevansa siirtopyynnön jättämistä siinä tapauksessa, että seurajohto päätyy aloittamaan nuorennusleikkauksen tulevaisuutta ajatellen. 29-vuotias hyökkääjä pelaa parhaillaan ensimmäistä kauttaan uudesta, kuuden vuoden sopimuksestaan.

– Tämä on jo kymmenes kauteni (NHL:ssä) ja odotan aina mahdollisuutta voittaa. Voittaminen on ainoa asia, joka saa minut motivoitumaan. Mielestäni seurajohto ja pelikaverit täällä ovat samoilla linjoilla. Joskus organisaatiot käyvät kuitenkin läpi näitä asioita (uudelleenrakennuksia). Nämä ovat asioita, joista on keskusteltava, mutta minulle kyse on ainoastaan voittamisesta. Se on ainoa tapa, jolla pystyn nauttimaan pelistä, Gallagher kommentoi siirtohuhuja TSN:lle.

– Jos se (uudelleenrakennus) on sitä, mitä seurajohto haluaa, asioista täytyy keskustella. Tunnen yhä, että tämä on organisaatio, jota rakastan syvästi. En ole juuri ajatellut asiaa, mutta se (siirtopyynnön jättäminen) olisi ehdottomasti raskas päätös. Ensisijaisesti rakastaisin mahdollisuutta jatkaa uraani täällä, 6,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava kanadalaistaituri lausuu.

Canadiens on pudonnut surkean alkukautensa ansiosta jo 11 pisteen päähän idän viimeisestä pudotuspelipaikasta.