Huhu: Jevgeni Malkin jäämässä ilman jatkosopimusta – taustalla LeBron Jamesin tulo omistajaportaaseen

© Kuva: Getty Images

Uuden sijoittajaryhmän omistukseen todennäköisesti lähipäivinä siirtyvän Pittsburgh Penguinsin riveissä saatetaan nähdä isoja muutoksia ennen ensi kautta.

Match.tv-sivusto arvioi, että koripallotähti LeBron Jamesin osaomistaman holding-yhtiö Fenway Sports Groupin omistajuus tarkoittaisi suurella todennäköisyydellä lähtöpasseja seuraa koko NHL-uransa ajan edustaneelle Jevgeni Malkinille.

– Löytyykö Malkinille tilaa joukkueesta omistajan vaihtuessa? Todennäköisemmin ei. Sidney Crosbylla, jonka 8,7 miljoonalla dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus on voimassa kauden 2024-25 loppuun asti, on paljon suurempi vaikutus joukkueelle ja sen faneille. Tämä on nähtävissä jo siitä, kun vertaa pelaajien faneilta saamia suosionosoituksia toisiinsa.

Venäläissivusto uskoo, että koska uudella omistajaryhmällä ei ole sidoksia Penguinsin mestaruusvuosien runkopelaajiin, on sen paljon helpompi päästää irti pitkäaikaisista tähdistä. 35-vuotias ja loukkaantumisista kärsinyt Malkin olisi otollinen kohde aloittaa uudelleenrakennus.

– Nykyään Crosby on paljon Malkinia tärkeämpi pelaaja Pittsburghille. Uusien omistajien on paljon helpompi olla uusimatta Genon sopimusta ja päästää hänet vapaille markkinoille.

– Malkinille itselleen tällaisessa tilanteessa siirtyminen uuteen seuraan olisi erinomainen vaihtoehto. Kaikista terveysongelmistaan huolimatta hän kuuluu edelleen NHL:n huippusenttereihin ja voi olla hyödyllinen monille muille NHL-seuroille, jopa mestarisuosikeille. Tärkeintä on se, että paluunsa jälkeen Malkin pystyy todistamaan tämän väitteen todeksi loppukauden aikana, venäläissivusto näkeee.

Malkinin 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kesällä. Mies on ollut yksi seuran vuodesta 1999 omistaneen Mario Lemieux’n luottomiehistä vuodesta 2006 saakka.