NHL-komissaari Gary Bettman sekä varakomissaari ja lakiasiainhoitaja Bill Daly pitivät vajaan tunnin mittaisen lehdistötilaisuuden koskien Chicago Blackhawksin seksuaalirikosvyyhtiä. Puheenaiheina olivat myös taannoin pinnalle noussut rasismitapaus ja päävalmentajana merkittävässä roolissa Kyle Beachin tapauksessa olleen Joel Quennevillen päästäminen valmennustehtäviin tämän tuomitsevan raportin tultua julki.

Daly kertoi Akim Aliun julki tuoman Bill Petersin rasistista käytöstä ja fyysistä kurinpitoa koskevan tutkinnan olevan ohi ja kertoi NHL:n olleen yhteydessä Aliun edustajiin mahdollisista seuraavista vaiheista. Mikäli entisen NHL-hyökkääjän lakimieheen on uskominen, varakomissaari jäi kiinni valheesta.

Ben Meiselas

@meiselasb
This is news to me & not true. I am Akim’s rep & NHL has not been in touch with us for over a year. Also, investigation was into broader issues of racism Akim experienced entire career in NHL & not limited to Peters. Witnesses we told them about haven’t been contacted. 🧐

— Tämä on minulle ihan uusi asia, eikä se ole totta, Ben Meiselas kertoo Twitterissä. Olen Akimin edustaja, eikä NHL ole ollut meihin yhteydessä yli vuoteen. Lisäksi, tutkinta koski laajempaa Akimin kokemaa rasismia koko NHL-uransa aikana, eikä se rajoittunut Petersiin. Heille julki tuomiimme todistajiin ei ole otettu yhteyttä.

Quennevillen päästämistä Florida Panthersin penkin taakse yhden pelin ajaksi hänen osallisuutensa ahdistelusyytösten käsittelyn lykkäämisessä tultua ilmi puolusteltiin. Sportsnet nostaa esille, että pelaajatkaan eivät saa pelata otteluita kurinpitokäsittelyn ollessa käynnissä.

— En halunnut hänen tuntevan oloaan tuomituksi etukäteen, Bettman vastasi lehdistötilaisuudessa hokien pariinkin kertaan Quennevillen omaavan päävalmentajana 876 NHL-ottelun kokemuksen.

Kaksikko oli sopinut tapaavansa toisensa vasta edellä mainitun Boston Bruins -ottelun jälkeen. Tapaamisen jälkeen Quenneville erosi työstään.