Duncan Keith on nyt pelannut 1200 ottelua NHL:ssä. Edmonton Oilersiin kesällä hankittu konkari on NHL-historian 35. puolustaja, joka on yltänyt kyseiseen lukemaan.

Keithin saavutukselta huomiota vie Chicago Blackhawksissa riehuva kohu. 38-vuotiaan puolustajan pitkäaikainen seura tuomittiin vuonna 2010 tapahtuneiden seksuaalirikoksen piilottelusta.

Iso-Britanniankin kansalaisuuden omaava Keith oli jo tuolloin Blackhawksin varakapteeni, mutta ei sanojensa mukaan tiennyt mitään vallinneesta tilanteesta. Hän kieltäytyi haastattelusta tutkintavaiheessa.

— Jos pystyisin menemään ajassa taaksepäin, tekisin sen, Keith pohti Sportsnetin mukaan. Samaan aikaan tunsin, ettei minulla ollut mitään annettavaa, joten en uskonut sen auttavan. Minun olisi kuitenkin pitänyt istua alas haastatteluun.

Uhrin henkilöllisyydestä Keithillä ei sanojensa mukaan ollut mitään tietoa ennen tämän ulostuloa. Hän olikin katsonut Kyle Beachin haastattelun viikon takaa.

— Se oli tottakai sydäntäsärkevää, sitä oli vaikea katsoa, Keith muistelee. Sitä tuntee myötätuntoa Kylea kohtaan ja on vaikea kuvitella tuskaa, jota hän joutuu käsittelemään. Ihailen häntä ja hänen rohkeuttaan, jota hän osoitti pystyessään puhumaan asiasta. Toivon hänen löytävän rauhan, jos hän ei ole sitä jo tehnyt.