Arizona Coyotesin faneja ei käy juuri nyt kateeksi, sukeltaahan lähes kaikki nimekkäimmät pelaajansa pois kaupannut seura tällä hetkellä syvissä vesissä.

Kauden melko odotetusti viidellä tappiolla avannut joukkue on täydellisessä uudelleenrakennustilassa, joskin fanien kannalta näin selvä luovutus jo ennen kauden alkua on kamala tilanne.

The Hockey Writers nostaa varsinkin joukkueen maalivahtipelaamisen tikunnokkaan.

– Karmein NHL-maalivahtiduo pitkään aikaan, sivuston toimittaja Colton Pankiw tylyttää.

– Monet naureskelivat Buffalo Sabresin maalivahtikaksikolle ennen kauden alkua, mutta tilanne vaikuttaa paljon paremmalta kuin Coyotesin vastaava Carter Huttonin ja Karel Vejmelkan kanssa.

– Vejmelkan puolesta on sanottava, ettei hänen esityksensä ole ollut täysin kammottava. 2,82 ja 90,8% ovat kelpolukemia 25-vuotiaalle tulokkaalle, joka opettelee yhä talon tavoille seitsemän Tshekissä vietetyn vuoden jälkeen.

– Sen sijaan Huttonin syöksykierre jatkuu. 35-vuotias pelasi viime kaudella 13 peliä Buffalossa karmein tilastoin 3,47 ja 88,6%. Osa tästä menee surkean joukkueen piikkiin, mutta miehen kanssa Buffalossa pelanneen Linus Ullmarkin tilastot olivat silti huomattavasti parempia (2,63 ja 91,7%). Sabres antoi Huttonille aikoinaan kolmen vuoden sopimuksen seuran hankittua hänet Robin Lehnerin korvaajaksi. Päätös osottautui täydeksi katastrofiksi, toimittaja jatkaa.

– Kaiken tämän jälkeen ei voi kun ihmetellä, miksi Coyotes kiinnitti Huttonin vuoden sopimuksella ilman, että pariksi oltaisiin hankittu toista kokenutta maalivahtia. Huttonin ei pitäisi pelata tässä liigassa edes kakkosvahdin roolissa, toimittaja lataa.

Pankiwin mielestä päätös kieliikin siitä, että Coyotes tekee tällä hetkellä kaikkensa sijoittuakseen runkosarjan viimeiseksi. Tämä nostaisi seuran osakkeita voittaa ykkösvarausvuoro tulevan kesän NHL-varaustilaisuuteen. Palkintona tästä surkeudesta kun olisi mahdollisuus varata superlupaava Shane Wright ensi kesän ykkösvuorolla.