Florida Panthersin Anton Lundell on saanut NHL-uralleen lentävän lähdön, ja sentterilupaus on mättänyt kauden neljässä pelissä neljä pinnaa (2+2). Tekeminen kuitenkin kokonaisvaltaisesti on ollut upealla tasolla.

Pelaaja nimittäin lähentelee NHL:n alivoimatilastoissa sarjan kärkeä, kun puhutaan peliajoista. Hyökkääjä on saanut koko sarjassa yhdeksänneksi eniten alivoimavastuuta (16.15), ja sarjan hyökkääjistä se on eniten. Hyökkääjissä kakkosena seuraa joukkuekaveri Aleksander Barkov kokonaisajalla 14.33.

Kaksikko on alivoiman peliaikakeskiarvossa kaikki pelajaat huomioiden kelposijoilla yhdeksän (3.54) ja 14 (3.38). Hyökkääjistä tässä kategoriassa Lundellin ja Barkovin edellä keikkuu ainoastaan Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek.

– Lundell on ollut uskomaton. Hän on pelannut erinomaisesti tähän saakka joka ottelussa. Lundell tekee todella ahkerasti töitä. Hän viipyy hallilla myöhään otteluiden jälkeen. Hän on aina ensimmäisenä hallilla, Barkov oli sanonut NHL:n verkkosivujen mukaan.

Ensiksi mainittu tilasto on aivan vertailukelpoinen, sillä kauden kaikki neljä peliään voittanut Florida ei kuulu sarjan jäähyherkimpiin porukoihin. Se on kerännyt 48 rangaistusminuuttia, joka on kymmenenneksi eniten kaikista.

– Lundellilla on erinomaiset vaistot myös puolustuspelaamisessa. Vaikka pelasimme alivoimalla, hän pystyi luomaan tilanteita, pantteripaitojen päävalmentaja Joel Quenneville ihasteli.