Tämä olisi jymypaukku! Edmonton Oilers kiinnostunut hankkimaan Connor McDavidin juniorivuosien tutkaparin?

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin kärsivällisyys kesän 2016 kärkivaraus Jesse Puljujärven kanssa on viimein tuonut tulosta suomalaisen löydettyä viimeistään tällä kaudella yhteispelinsä supertähti Connor McDavidin rinnalla.

The Hockey Writersin toimittaja Rob Couchin mielestä Oilersin kannattaisikin kokeilla samaa toimintamallia ja hankkia kaksikon kolmanneksi pyöräksi toinen McDavidin kanssa kovaa jälkeä tehnyt Chicago Blackhawksin kaupittelema Dylan Strome. 24-vuotias kesän 2015 kolmosvaraus ei tunnu mahtuvan tällä hetkellä Blackhawksin pelaavaan kokoonpanoon. Seura yrittääkin kuumeisesti löytää entiselle huippulupaukselleen uutta osoitetta.

– Entinen kolmosvaraus on jäänyt pahasti niistä odotuksista, joita hänelle ladattiin NHL:ssä. Toisaalta, hänen osakkeensa kesän 2015 varaustilaisuudessa saattoi nousta pelkästään siksi, että hän pääsi pelaamaan junioreissa McDavidin kanssa. Tämä on luonnollista, jos pääset pelaamaan maailman parhaan pelaajan ketjukaverina, Couch muistuttaa.

– Toisaalta, ketjun kolmas lenkki Alex DeBrincat on ylittänyt kaikki odotukset NHL:ssä, Couch viittaa Blackhawksin kesällä 2016 vasta toisella kierroksella varaamaan nykyiseen supertähteen.

– Blackhawks on investoinut paljon nuoriin pelaajiin, mikä näyttäisi pakottavan Stromen ulos kaupungista. Oikeissa olosuhteissa hän voisi kuitenkin yhä vastata korkean varausvuoronsa tuomiin odotuksiin. Pelaajat kehittyvät eri tahdissa. Oilersin pitäisi antaa Stromelle mahdollisuus ja aikaa todistaa olevansa loistava hankinta, toimittaja päättää ja arvioi Stromen nykyiseksi treidiarvoksi yhden 2. kierroksen varausoikeuden.

Strome ja McDavid pelasivat yhdessä OHL:n Erie Ottersissa kausilla 2013-14 ja 2014-15, jolloin kaksikko takoi pisteitä parhaimmillaan kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.