NHL-uran avausmaali on tapahtuma, joka ei koskaan unohdu. Tätä riemua nähtiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä useaan otteeseen, ja tässä artikkelissa tarjoillaan ne koottuna.

Anton Lundell

Anton Lundell on kerännyt kehuja harjoituskaudesta lähtien. Kolmannessa ottelussaan 20-vuotias sentteri pääsi myös pisteiden makuun tehoin 1+1. Lundell kellotti hyvän peliajan ja sai hyökkääjistä eniten vastuuta alivoimalla, vaikka istui yhden miesvajaan ajan jäähyaitiossa.

Jonathan Dahlen

Viime vuodet Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelannut Jonathan Dahlen saa heti tulokaskaudellaan hyvän määrän vastuuta. 23-vuotias ruotsalaishyökkääjä ollaan istutettu San Jose Sharksin ykkösketjuun Logan Couturen ja Timo Meierin rinnalle.

Ottawa Senatorsin kakkoskierroksen varauksen ensimmäinen maali oli siitä erikoinen, että hän ei tiennyt tehneensä maalia. Toinen osuma tuli noin kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen ja hän tuuletti sitä kuin ensimmäistä. Avausmaali korjattiin Dahlenin nimiin vasta myöhemmin.

Sharks on NBCS

@NBCSSharks
Timo starts the period off strong

Sharks on NBCS

@NBCSSharks
First NHL goal for Jonathan Dahlen 👏

Lucas Raymond

Lucas Raymond on yksi ruotsalaisen jääkiekon suurimmista lupauksista. 19-vuotias Frölunda HC:n kasvatti pääsi pisteiden makuun jo ensimmäisessä NHL-ottelussaan, mutta avausmaalia sai odottaa kolmanteen peliin. Raymond valittiin Detroit Red Wingsiin viime vuoden varaustilaisuudessa numerolla 4.

Dawson Mercer

Dawson Mercer kaappasi NHL-paikan yllättäen. Hän on toki ykköskierroksen varaus viime vuodelta, mutta etukäteen oli sanottu julkisestikin, että hän aloittaa kautensa todennäköisesti AHL:stä. Toisin kävi ja Mercer on kiittänyt luottamuksesta.

Ensimmäisessä NHL-ottelussaan hän sai syöttöpisteen Andreas Johnssonin lakaistua 19-vuotiaan kanadalaisen tolppalaukauksen maaliviivan yli. Toisessa pelissään taalaliigassa 183-senttinen laituri sai kiekon maalipuiden väliin.