NHL-kausi on ovella, joten nyt on hyvä aika ennakoida. Suosittuja ennakoitavia asioita ovat muun muassa eri palkintojen voittajat.

Yksi puhutuimmista palkinnoista on Calder-pokaali. Viime kaudella pystin voitti Kirill Kaprizov, mutta nyt spekuloidaan jo seuraavan kauden voittajaa.

Cole Caufield, Montreal Canadiens

Caufield tuli, näki ja lähes voitti heti saavuttuaan NHL:ään. Armoitettu maalintekijä osoitti pystyvänsä osumien viimeistelyyn myös taalaliigassa.

170-senttinen laitahyökkääjä muun muassa jakaa alle 18-vuotiaiden MM-kisojen yhden turnauksen maaliennätyksen Aleksandr Ovetshkinin kanssa. Caufield teki runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskettuna 30 ottelussa tehot 8+9=17.

Moritz Seider, Detroit Red Wings

Seider pelasi SHL:ssä äärimmäisen kovan kauden. Saksalaispuolustaja on todella kypsä fyysisesti ja kaikin puolin valmis NHL-pelaaja.

Detroit Red Wingsin varaus numero 6 vuodelta 2019 on etevä kiekollisesti ja hoitaa puolustustehtävät vähintäänkin kunniakkaasti. 192-senttinen puolustaja valittiin viime kaudella sekä SHL:n että MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi.

Shane Pinto, Ottawa Senators

Pinto on Caufieldin tapaan jo NHL:ssä debytoinut ja vakuuttanut hyökkääjä. Jenkkisentteri osoitti jo 12 ottelun aikana pystyvänsä kantamaan kakkossentterin vastuuta tiputtamalla tehoillaan 1+6=7 Colin Whiten heti laudalta.

Seuraavaksi Pinton tulee osoittaa pystyvänsä kantamaan tulosvastuuta kokonainen kausi. 189-senttinen Senators-lupaus näyttää jo nyt melkoiselta ryöstöltä toisen kierroksen varaukseksi.

NHL

@NHL
Ain't no one stopping @shane_pinto. 😤

Spencer Knight, Florida Panthers

Knight otti suoraan yliopistosarja NCAA:sta tullessaan homman haltuun NHL:ssä. Neljä ottelua runkosarjassa ja kaksi ottelua pudotuspeleissä toivat viisi voittoa ja yhden häviön, jonka hän kärsi hallitsevalle ja tulevalle Stanley Cup -voittaja Tampa Bay Lightningille.

Yhdysvaltalainen olisi minä tahansa muuna vuonna voittanut NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hobey Baker -palkinnon, mutta nyt samalle kaudelle osui maali per peli -tahdilla hurjastellut Caufield. Kysymysmerkin Knightin Calder-mahdollisuuksien yläpuolelle asettaa se, että Florida Panthersin ykkösvahtina ainakin aloittaa Sergei Bobrovski.

NHL:n tulokaspalkinto on toki viime aikoina maalivahtien osalta ollut jossain määrin kirottu, sillä kaksi viimeistä pystin pokannutta maalivahtia Steve Mason (2009) ja Andrew Raycroft (2004), joiden NHL-urat olivat ohi pian 30 ikävuoden saavuttamisen jälkeen.

Trevor Zegras, Anaheim Ducks

Zegras ansaitsi Suomenkin valtamedian kiinnostuksen vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. 18 pistettä seitsemässä ottelussa oltiin nähty edellisen kerran näissä karkeloissa kymmenen vuotta sitten.

Monen yllätykseksi Zegras aloitti Anaheim Ducks -organisaatiossa kautensa AHL:stä, mutta kausi oli siitä huolimatta lähes täysosuma. Yhdysvaltalaishyökkääjä kutsuttiin ensin NHL:ään laiturina, ja kun homma toimi, hänet lähetettiin AHL:ään tottumaan ammattilaiskiekkoon sentterinä.

Silläkin pelipaikalla homma toimi nopeasti, joten käsky kävi jälleen NHL:n puolelle ja Zegras osoitti olevansa valmis kantamaan isoakin vastuuta. Sattumaa tai ei, jos jenkkilupaus olisi pelannut pelinkin enemmän NHL:ssä, olisi tulokasstatus rikkoutunut ja Calder-pysti jäänyt haaveeksi. 24 ottelussa pistesarakkeeseen ilmestyi tehopisteet 3+10=13.