[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Carolina Hurricanesin viime kausi oli erittäin onnistunut. Se voitti Keskisen divisioonan pisteen erolla Florida Panthersiin. Runkosarjan pistemäärä 80 oli koko NHL:n kolmanneksi kovin pistesaalis, edellä vain kaksi pinnaa enemmän keränneet Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights. Pudotuspeleissä joukkueella ei sitten enää riittänyt, nimittäin mestaruuden lopulta voittanut Tampa Bay Lightning pudotti hurrikaanit toisella kierroksella voitoin 4-1.

Runkosarjassa Hurricanes ajautui muutamaan otteeseen kolmen tappion putkeen, mutta pääasiassa joukkue suoritti hyvällä tasolla lähes koko ajan. Kertaalleen se onnistui värkkäämään myös kahdeksan ottelun voittoputken.

Joukkue menestyi viime kaudella runkosarjassa puolustuksen kautta. Sille tehtiin ainoastaan 136 maalia. Vain neljä muuta joukkuetta päästivät vähintään yhtä pienen määrän maaleja omiin. Maalilla suurinta vastuuta nauttinut ja upeasti torjunut Alex Nedeljkovic merkkautti 23 ottelussa torjuntaprosentikseen komean lukeman 93,2% ja päästettyjen maalien keskiarvon 1,90. Myös muiden maalivahtien, James Reimerin (22, 90,6%, 2,66) sekä Petr Mrázekin (12, 92,3%, 2,06) tilastot olivat vähintäänkin hyvällä tasolla. Koko kolmikko jätti Carolinan kesän aikana, joista varsinkin Nedeljkovicia saattaa tulla ensi kaudella vielä ikävä.

Hurricanesin tehtyjen maalien määrä oli ”vain” 179. Jos otetaan tarkasteluun jokaisen divisioonan kaksi kärkijoukkuetta, teki Hurricanes niistä vähiten maaleja. Joukkueen tehokkaimpana pelaajana hääri professori Sebastian Aho, joka pelasi piste per peli -kauden tekemällä 57 pistettä 56 matsiin. Joukkueesta yli 40 tehopisteen rajan pääsivät Vincent Trocheck, Andrei Svetshnikov, Dougie Hamilton ja Martin Necas. Heidän lisäkseen 30 pisteen rajan puhkaisivat Jordan Staal sekä Nino Niederreiter.

Joukkueen puolustusosastoa saa myöskin kiittää siitä, että joukkueen päästettyjen maalien määrä oli noin vähäinen. Pakisto oli tasapainoinen ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Sieltä ei löytynyt tulivoimaa niinkään paljon hyökkäyspäähän pois lukien Hamiltonin ja Brett Pescen (25p.) tehot, mutta oman pään varmoja suorittajia löytyi runsaasti.

Carolina Hurricanes on viime vuosien ajan ollut suomalaisittain yksi kiinnostavimmista seuroista ja sitä se oli viime kaudellakin. Ahon ja Teuvo Teräväisen lisäksi joukkueeseen kuului loppukauden ajan myös Jani Hakanpää. Ensi kauden joukkueessa on jälleen uusia mielenkiintoisia suomalaisnimiä. Niistä lisää myöhemmin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Dougie Hamilton (New Jersey Devils)
Puolustaja, 28 vuotta

Hurricanes ei saanut pidettyä tähtipakkia riveissään, joten tämä päätyi Devilsiin jättimäisellä seitsemän vuoden ja 63 miljoonan dollarin sopimuksella. Hamilton pelasi kolme kautta Hurricanesissa ja paukutti joka kaudella noin 40 tehopistettä. On ollut aina joukkueelleen iso apu molemmissa päissä kenttää. Iso menetys hurrikaaneille.

Kuva: Getty Images

Alex Nedeljkovic (Detroit Red Wings)
Maalivahti, 25 vuotta

Tässä on joukkueen toinen todella iso menetys. Nedeljkovic siirtyi naurettavan halvalla Red Wingsiin, kun Hurricanes sai kesän treidissä vastineeksi kolmoskierroksen varausvuoron sekä maalivahti Jonathan Bernierin, joka ei lopulta edes tehnyt sopimusta seuran kanssa. Viime kausi oli Nedeljkovicille ensimmäinen NHL:ssä ja torjuntaprosentti 93,2% oli koko sarjan paras.

Kuva: Getty Images

Petr Mrázek (Toronto Maple Leafs)
Maalivahti, 29 vuotta

Mrázek pelasi edelliset kolme kautta Carolinassa. Viime kaudella pelejä kertyi loukkaantumistenkin takia ainoastaan 12, mutta sitä edelliset kaksi kautta hän toimi joukkueen ykkösmaalivahtina pelaten molempina kausina 40 ottelua. Pystyi pelaamaan hyvällä tasolla Hurricanesissa. Teki kolmen vuoden sopimuksen Toronton kanssa, jossa tarjolla on jälleen ykkösmaalivahdin saappaat.

Kuva: Getty Images

James Reimer (San Jose Sharks)
Maalivahti, 33 vuotta

Reimer toimi edellisen kahden kauden ajan Carolinan kakkosmaalivahtina. Sai pelata kaudessa hieman yli 20 ottelua. Viime kauden torjuntaprosentiksi jäi 90,6%. Hänellekin tarjotaan nyt ykkösmaalivahdin paikkaa Sharksista, jota hän on edustanut aiemminkin urallaan.

Kuva: Getty Images

Jani Hakanpää (Dallas Stars)
Puolustaja, 29 vuotta

Hakanpäälle viime kausi oli ensimmäinen täysi sesonki NHL:ssä. Hän aloitti Anaheim Ducksissa ja siirtyi loppukaudeksi vielä Hurricanesiin. Ehti lopulta pelaamaan Carolinassa 15 ottelua runkosarjassa pistein 2+1 ja 11 peliä pudotuspeleissä ilman tehoja. Sitä edellinen kausi meni vielä pääasiassa farmin puolella. Hakanpää vaihtaa nyt ”suomalaisjoukkueesta” toiseen, sillä Starsissa nähdään ensi kaudella viisi suomalaista, joista kolme on puolustajia. Hakanpää on isokokoinen ja jämäkkä oman pään peruspakki.

Kuva: Getty Images

Brock McGinn (Pittsburgh Penguins)
Hyökkääjä, 27 vuotta

McGinn on Hurricanesin oma kakkoskierroksen varaus kesältä 2012. On pelannut viisi edellistä kautta NHL:n puolella. Vakiinnuttanut paikkansa kolmos- ja nelosketjun miehenä. Viime kaudella 37 otteluun syntyivät tehot 8+5=13. Tehokkaimmalla kaudellaan mies on iskenyt 30 tehopistettä. Vaihtaa nyt seuraa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan.

Kuva: Getty Images

Cédric Paquette (Montréal Canadiens)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Hyökkääjän aika Hurricanesissa päättyi nopeasti. Siirtyi joukkueeseen viime kauden alussa Ottawa Senatorsista. Ehti pelaamaan 38 runkosarjaottelua (3+4) ja neljä pudotuspelimatsia (0+1). Paquette pelaa yleensä alemmissa ketjuissa eikä hän ole ollut urallaan mikään pistenikkari. On voittanut urallaan Stanley Cupin Tampa Bay Lightningin riveissä.

Kuva: Getty Images

Warren Foegele (Edmonton Oilers)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Foegele pelasi Carolinassa viimeisen kolmen kauden ajan. Tehokkaimmalla kaudellaan hän on tehnyt 30 tehopistettä. Pystyy hyvin tukemaan tehojen valossa joukkuetta kärkimiesten takana. Seitsemän vuoden takaisesta kolmoskierroksen varauksestaan Hurricanes sai treidissä vastineeksi puolustaja Ethan Bearin.

Muut lähteneet:

Jake Bean, Columbus Blue Jackets
Morgan Geekie, Seattle Kraken
Joakim Ryan, Malmö Redhawks
Drew Shore, lopetti
David Warsofsky, ERC Ingolstadt
Roland McKeown, Colorado Eagles
Jeremy Helvig, ei seuraa[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemi (Montréal Canadiens)
Hyökkääjä, 21 vuotta

Carolinan ja Montréalin välillä nähtiin draamaa kesän lopulla. Carolina teki sopimusta vailla olleelle Kotkaniemelle sopimustarjouksen eli offer sheetin täynnä erilaisia piilomerkityksiä, jotka juontivat juurensa parin vuoden takaisiin tapahtumiin, kun Montréal teki saman tempun Sebastian Aholle. Kotkaniemi hyväksyi tämän sopimustarjouksen, joten Canadiensilla oli viikko aikaa vastata tarjoukseen. Näin ei tapahtunut, joten Kotkaniemi päätyi Hurricanesin leiriin yksivuotisella ja 6,1 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Kesän 2018 draftin kolmantena varattu Kotkaniemi on pelannut nyt Pohjois-Amerikassa kolme edellistä kautta. Viime kauden 56 ottelussa syntyivät pisteet 5+15=20. Pudotuspeleissä nuorukainen nousi parrasvaloihin iskemällä 19 otteluun pisteet 5+3. Yksi osumista oli muun muassa tärkeä jatkoaikamaali Toronto Maple Leafsin verkkoon ensimmäisen kierroksen kuudennessa ottelussa jatkoajalla.

Porilaisnuorukaisen alku NHL:ssä ei ole kaikkiaan ollut täysin onnistunut. Esimerkiksi toisella kaudellaan hän onnistui tekemään ainoastaan kahdeksan pistettä ja joutui myöskin farmiin pelaamaan. Kuitenkin tuon kauden pudotuspeleissä hän nousi jälleen esiin tekemällä neljä maalia. Hurricanesin riveissä Kotkaniemi saa ikään kuin uuden alun uralleen, joten tehopisteitä Jesperiltä on myös lupa odottaa. Potentiaalia häneltä löytyy laittaa debyyttikauden ennätyspisteensä 11+23=34 täysin uuteen uskoon.

Kuva: Getty Images

Antti Raanta (Arizona Coyotes)
Maalivahti, 32 vuotta

Raanta on Carolinalle toinen uusi suomalaispelaaja. Hän on torjunut kiekkoja Pohjois-Amerikassa jo kaudesta 2013-14 lähtien. Hurricanes on miehelle NHL-uran neljäs seura.

Raanta on suurimman osan urastaan toiminut kakkosmaalivahdin roolissa. Viimeiset neljä kautta sujuivat Arizonan riveissä, jossa hänelle soviteltiin myös ykkösmaalivahdin viittaa. Sitä hän pääsikin kantamaan ajoittain, mutta Raannan uralle valitettavan tutut loukkaantumiset muuttivat näitä suunnitelmia omalta osaltaan. Viime kaudella Raanta pääsi pelaamaan vain 12 ottelua. Parhaimmillaan hän on päässyt NHL-kauden aikana tolppien väliin 47 ottelussa.

Raanta on todistanut olevansa hyvä maalivahti NHL-tasolle. Jo ennen NHL:ään tuloaan hän loisti Liigassa ja MM-kisoissa Leijonien paidassa. Taalaliigassa mies on pystynyt torjumaan voittoja joukkueelleen hyvään tahtiin. Varjopuolena onkin sitten tämä miehen loukkaantumisherkkyys. Luonnollisesti se luo tietynlaisen epävarmuuden Hurricanesin paletin ympärille. Terveenä ollessaan Raannasta olisi varmasti paljon iloa joukkueelle.

Kuva: Getty Images

Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs)
Maalivahti, 32 vuotta

Tanskalainen Andersen täydentää joukkueen maalivahtiduon ensi kaudella. Kokenut vahti on pelannut NHL:ssä jo useiden kausien ajan ykkösmaalivahtina. Viime kaudella ottelumäärä jäi puolestaan 24:ään. Edusti Torontoa edelliset viisi kautta. Andersen on perus hyvä maalivahti taalaliigaan, mutta pystyykö hän parantamaan vielä otteitaan tosipaikoissa? Runkosarjan torjuntaprosentti jäänyt aina alle 92%.

Kuva: Getty Images

Tony DeAngelo (New York Rangers)
Puolustaja, 25 vuotta

Uhka vai mahdollisuus? DeAngelo täräytti toissa kaudella Rangersin paidassa 68 otteluun pakille upeat pisteet 15+38=53. Viime kaudella hän ehti pelaamaan vain kuusi ottelua keräten yhden syöttöpisteen, kunnes Rangers heivasi hänet pihalle joukkueesta. Ongelmapelaajan maineessa olevan DeAngelon ympärillä pyöri paljon kohuja, jotka liittyivät kaukalon ulkopuoliseen elämään. Hänen kerrottiin muun muassa ottaneen yhteen maalivahti Aleksandar Georgijevin kanssa ja hänellä näytti menevän sukset ristiin yhden jos toisenkin joukkuetoverin kanssa. Hän on aiemmin aiheuttanut kohua myös Twitterissä ottamalla kantaa poliittisiin aiheisiin ja kertonut avoimesti olleensa Donald Trumpin kannattaja.

Kuva: Getty Images

Derek Stepan (Ottawa Senators)
Hyökkääjä, 31 vuotta

Stepanin ura on ollut viime vuosina lievässä laskusuunnassa. Viime kaudella hän pelasi loukkaantumisen takia Ottawassa ainoastaan 20 ottelua tehoin 1+5. Parhaimmillaan pelannut NHL:ssä 57 tehopisteen kauden. Stepan on kokenut sentteri, joka tulee saamaan peliaikansa alemmista ketjuista.

Kuva: Getty Images

Ian Cole (Minnesota Wild)
Puolustaja, 32 vuotta

Cole siirtyi viime kauden jo alettua Wildin riveihin. Pelasi 52 ottelua pistein 1+7. Carolina saa Colesta pätevän peruspuolustajan, joka ei pisteillä juhli. Pelannut lähes 600 ottelua NHL:ssä ja on voittanut kaksi Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin riveissä.

 

Kuva: Getty Images

Brendan Smith (New York Rangers)
Puolustaja, 32 vuotta

Smith viihtyi Rangersissa yli neljä kautta. Hän tuo Colen tavoin syvyyttä ja peruspelaamista Hurricanesin pakistoon. Viime kaudella pelasi 48 ottelua pistein 5+5=10. Puolustajan tilillä on jo yli 500 pelattua NHL-ottelua uran varrelta.

 

Kuva: Getty Images

Ethan Bear (Edmonton Oilers)
Puolustaja, 24 vuotta

Bear on kuulunut nyt kaksi kautta pelaavaan NHL-kokoonpanoon. Teki Oilersin riveissä viime kaudella 43 otteluun kahdeksan pistettä, kun taas edelliskauden 71 otteluun syntyivät pisteet 5+16=21. Bear on Hurricanesin ensi kauden pakeista nuorin.

 

Muut saapuneet:

Josh Leivo, Calgary Flames
Stefan Noesen, Toronto Marlies
Éric Gélinas, Rögle BK
Alex Lyon, Lehigh Valley Phantoms
Josh Jacobs, Binghamtom Devils
Andrew Poturalski, San Diego Gulls
Jack Drury, Växjö Lakers HC
Sam Miletic, Wilkes-Barre/Scranton Penguins[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Sebastian Aho
Hyökkääjä, 24 vuotta

Sebastian Aho on nykyisen Hurricanes-porukan tärkein pelaaja. Tähtihyökkääjä aloittaa nyt kuudennen kautensa NHL:ssä. Otteluita taalaliigassa on kertynyt jo 366 ja niissä ovat syntyneet huikeat tehopisteet 145+175=320.

Edellisen kolmen kauden ajan Aho on pelannut noin piste per peli -tahdilla. Hän on vasta 24-vuotias, joten parhaat pelivuodet siintävät vielä horisontissa. Tähän mennessä paras kausi on tuottanut Aholle tehopisteet 30+53=83. Voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että lähivuosina Aho rikkoo sadan tehopisteen rajan runkosarjassa.

Aho on ollut neljällä edellisellä kaudella joukkueensa paras pistemies. Hän on älykäs sentteri, joka tekee jatkuvasti oikeita asioita kentällä. Hän saa näyttämään jääkiekon pelaamisen niin helpolta sulavalla liikkeellään ja taitavilla ratkaisuillaan. Aho on antanut kasvot Hurricanesin uudistuneelle organisaatiolle, joka tällä hetkellä on ihan varteenotettava suosikki voittamaan myös Stanley Cupin.

Kuva: Getty Images

Teuvo Teräväinen
Hyökkääjä, 27 vuotta

Teuvo Teräväinen aloittaa Ahon tapaan nyt kuudennen kautensa Hurricanesissa. Ennen sitä mies pelasi Chicago Blackhawksissa parin kauden ajan ja voitti siellä myöskin Stanley Cupin. Siirto Carolinaan kuitenkin räjäytti Teuvon uran komeaan kukoistukseen.

Chicagon riveissä Teräväinen onnistui täydellä kaudellaan tekemään 35 tehopistettä, mutta heti seuraavalla kaudella Carolinassa hän teki 42 pinnaa. Tehokkaimmalla kaudellaan hän on tehtaillut pisteet 21+55=76. Viime kausi meni harmittavasti pilalle loukkaantumisten takia.

Teräväinen on pelannut NHL:ssä jo pitkälti yli 400 ottelua. Hän muodostaa tehokkaan tutkaparin Ahon kanssa ja kaksikolta onkin nähty näyttäviä maaleja vuosien saatossa. Teräväinen on ollut monesti Hurricanesin toiseksi paras pistemies Ahon jälkeen. Teräväinen on loistava pelaaja ja ansaitsee kaiken kunnioituksen myös. Usein hän saattaa hieman jäädä Ahon varjoon, sillä Aho on viime vuosina tehnyt enemmän maaleja ja vienyt paljon median huomiota sitä kautta.

Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemi

Lue osiosta ”Pelaajasiirrot – saapuneet”

 

 

 

Kuva: Getty Images

Antti Raanta

Lue osiosta ”Pelaajasiirrot – saapuneet”

 

 

 

Eetu Mäkiniemi
Maalivahti, 22 vuotta

Hurricanes solmi viime keväänä Mäkiniemen kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen. Molari torjui viime kaudella Liigassa Ilveksen maalilla 34 ottelua torjuntaprosentilla 90,7%.

Lähtökohtaisesti Mäkiniemi tulee saamaan minuuttinsa AHL:ssä Chicago Wolvesin joukkueessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633030992476{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Rod Brind’Amour

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rod Brind’Amour liittyi Hurricanesin valmennustiimiin lähes välittömästi päätettyään oman pelaajauransa. Hän aloitti apuvalmentajana kaudella 2011-12 ja nousi päävalmentajaksi kaudeksi 2018-19. Nyt alkamassa on siis miehen neljäs kausi joukkueen pääkäskyttäjänä.

51-vuotias Brind’Amour on onnistunut johdattamaan Hurricanesin jokaisella kolmella päävalmentajakaudellaan pudotuspeleihin. Esimerkiksi ennen Brind’Amourin pestiä Hurricanes oli missannut pudotuspelit yhdeksän kautta putkeen. Brind’Amourin johdolla hurrikaanit ovat kehittyneet ensin playoff-joukkueeksi ja sittemmin myös koko sarjan yhdeksi kärkijoukkueeksi ja mestariehdokkaaksi.

Pelaajaurallaan Brind’Amour pelasi itsekin Hurricanesissa kymmenen kauden ajan. Tehokkaimmalla Hurricanes-kaudellaan hän tehtaili 78 matsiin komeat pisteet 26+56=82. Hän pääsi myös nostamaan Stanley Cupin suorille käsivarsilleen joukkueen kapteenina vuonna 2006. Tuo on edelleen seuran historian ainut Stanley Cupin voitto, joten mies varmasti janoaa tehdä saman tempun myöskin päävalmentajan roolissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633695694757{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sebastian Aho

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633695911578{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Lue osiosta ”Suomalaiset”[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633696433182{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Jesperi Kotkaniemi

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Lue osiosta ”Pelaajasiirrot – saapuneet”[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Metropolien divisioonan 1.

Carolina Hurricanes on uudistunut merkittävästi viime vuosien aikana. Joukkue on noussut pohjamudista muutaman vuoden aikana playoff-joukkueeksi. Viime kauden divisioonan voitto osoittaa, että organisaatiolle ei riittänyt pelkkä pudotuspelipaikka, vaan että joukkue tahtoo oikeasti menestyä kunnolla.

Nykyisellä rungolla on täysin mahdollista mennä pitkälle myös pudotuspeleissä. Ahon ja Teräväisen ympärillä tehot jakautuvat muun muassa Kotkaniemelle, Svetshnikoville, Niederreiterille, Necasille, Trocheckille ja Staalille. Joukkueen keskikaista onkin poikkeuksellisen vahva, sillä Ahon ja Trocheckin johtaessa kärkiketjuja kokeneet Staal ja Stepan tasapainottavat hyökkäysrotaatiota mukavasti alemmissa ketjuissa.

Hamiltonin menetys kirpaisee joukkuetta varmasti, mutta pakistosta löytyy siitä huolimatta paljon tärkeitä joukkuepelaajia. Joukkueen puolustuskalustoa voidaan pitää yhtenä sarjan parhaimmista. DeAngelolta voidaan odottaa tulosta, kuten myös Pesceltä. Viime kauden herrasmiespelaaja Jaccob Slavin sekä Brady Skjei osoittivat viime kaudella olevansa joukkuepelaajia, jotka myös saavat paljon peliaikaa. Jake Gardiner puolestaan missaa koko kauden, mutta pakkipäästä löytyy sen verran leveyttä, että homma ei siihen kaadu.

Maalivahtiosasto on pienoinen kysymysmerkki. Raanta ja Andersen ovat parhaimmillaan kovan luokan veskareita NHL:ään, mutta kysymys kuuluukin, että pysyvätkö miehet kunnossa ja pystyvätkö he pelaamaan tasaisen hyvällä tasolla illasta toiseen? Maalivahtipelin mennessä nappiin joukkue voidaan nähdä hyvin pitkällä kauden päätteeksi.

Joukkueessa on pysynyt monien vuosien ajan monia samoja nimiä. Runkoa on vahvistettu vuosi vuodelta ja nippu näyttääkin tällä hetkellä erittäin kovalta. Moni pelimies alkaa olla parhaassa iässä ja osa heistä on menossa kovaa vauhtia kohti niitä vuosia.

Menestysikkuna on Hurricanesille auki vielä riittävän kauan tällä nipulla. Myös tulevan kauden osalta Stanley Cupin voittoa ei voida laskea pois. Runkosarjassa joukkue on jo pystynyt näyttämään kyntensä, mutta samanlainen raikkaus ja rentous pitäisi vielä saada ratkaiseviin peleihin mukaan. Täten arvioimme, että Carolina Hurricanes tulee olemaan divisioonansa paras joukkue runkosarjassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Andrei SvetshnikovSebastian AhoTeuvo Teräväinen
Nino NiederreiterVincent TrochechMartin Necas
Jesperi KotkaniemiJordan StaalJesper Fast
Steven LorentzDerek StepanJordan Martinook

 

Puolustajaparit:

Jaccob SlavinTony DeAngelo
Brady SkjeiBrett Pesce
Ethan BearBrendan Smith

 

Maalivahdit:

Frederik Andersen
Antti Raanta

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=31 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]