NHL-fanien yksi vuoden odotetuimmista päivistä – vapaiden pelaajien markkinoiden käynnistyminen heinäkuun alussa – on vielä kaukana, mutta luodaampa silti katsaus tulevaan.

Ensi kesän vapaille markkinoille on vapautumassa todella nimekäs kattaus tähtiloistoa, joskin on hyvin mahdollista, että useammat näistä nimistä solmivat jatkosopimuksen vielä ennen kesämarkkinoiden käynnistymistä.

– Siirtotakarajan ennakoiminen saa sinut väkisinkin vilkaisemaan jo kesän 2022 UFA-markkinoille, joka on täynnä tähtiloistoa ja talenttia. Floridan Aleksander Barkov, Toronton Morgan Rielly, Bostonin Patrice Bergeron, Calgaryn Johnny Gaudreau, Nashvillen Filip Forsberg ja Mattias Ekholm, NY Rangersin Mika Zibanejad sekä Pittsburgh-veteraanit Jevgeni Malkin ja Kris Letang, The Athleticin Erik Duhatschek luettelee.

– Siirtotakarajan mehukkaimmat treidikohteet tulevat kuitenkin joukkueista, jotka ovat jäämässä ulos pudotuspeleistä. Näihin lukeutunevat ainakin Buffalo, Arizona, Detroit, Anaheim ja San Jose, toimittaja muistuttaa ja nostaa esiin Phil Kesselin, Rickard Rakellin ja Tomas Hertlin nimet siirtotakarajan todennäköisimpinä kauppakohteina.

Suomalaisittain mielenkiintoisin on luonnollisesti Barkovin tilanne. Panthers-kipparin jatkosopimusta tuskin joudutaan odottamaan kesään asti, sillä uusimpien tietojen mukaan nimet saattavat olla paperissa jo parin viikon sisällä.