Nyt puhuu Kevin Lankinen – MM-kultavahti aikoo haastaa NHL-supertähden: ”Haluan olla ykkönen!”

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella Chicago Blackhawksin ykkösvahdin paikan napannut Kevin Lankinen joutui kesällä jättimäisen haasteen eteen seuran hankittua maalilleen tuoreen Vezina-voittajan, NHL-legenda Marc-Andre Fleuryn.

Uutinen tiesi samalla sitä, että viime kaudella 37 runkosarjapeliä pelanneen MM-kultaleijonan pelillinen vastuu on alkavalla kaudella viime kautta tiukemmassa. Suomalainen ottaa uuden tilanteen kuitenkin vastaan positiivisena haasteena.

– Haluan yhä olla ykkönen. Tämä on tavoitteeni. Pidän kilpailusta. Olen taistellut läpi urani. Fleuryn kaltainen persoona on hyväksi minulle. Saan kilpailla häntä vastaan jokaisessa treenissä ja oppia häneltä, Lankinen avaa uutta tilannetta Chicago Sun-Timesin haastattelussa.

– Jos haluat olla jonakin päivänä paras, sinun on opittava parhailta ja kamppailtava parhaita vastaan. Loppupeleissä sinun on päihitettävä heidät. Näin näen asian.

– Kun kuulin hänen hankinnastaan, olin Helsingissä viettämässä kesälomaani. Näen tämän loistavana tilaisuutena. Hän (Fleury) on kaveri, jota kunnioitan suuresti. Hän on kulkenut läpi melkoisen reitin ja päässyt asemaan, jossa haluan itsekin olla jonakin päivänä. Se, että saan mahdollisuuden tutustua häneen, oppia häneltä ja kilpailla häntä vastaan, on mahtavaa, Lankinen näkee.

Suomalainen torjui viime kauden 37 runkosarjapelissä torjuntaprosentilla 90,9 ja päästetyjen maalien keskiarvolla 3,01. Fleuryn vastaavat lukemat 36 pelissä olivat 92,8 ja 1,98.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½