[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]New York Rangersin viime kausi oli melko ailahteleva. Ajoittain se onnistui pelaamaan hyvääkin lätkää ja voittamaan otteluita, mutta vastapainoksi se ajautui myös tappioputkiin. Varsinkin alkukausi oli joukkueelle haastava, mutta vähitellen alkoi tulla myös voittoja ja sen myötä joukkue haisteli viimeistä pudotuspelipaikkaa. Loppujen lopuksi Rangers jäi kuitenkin 11 pisteen päähän pudotuspeleistä sijoittuen Itäisen divisioonan viidenneksi.

Rangersista löytyi viime kaudella kiitettävästi tulivoimaa. Huomionarvoista onkin, että joukkue teki pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä joukkueista selkeästi eniten maaleja, nimittäin 177 kappaletta. Osa playoff-joukkueistakin teki lopulta vähemmän maaleja kuin Rangers. Tärkeää onkin, että viime kauden pistetykeistä suurin osa jatkaa joukkueessa edelleen.

Joukkueen puolustus- ja maalivahtiosasto pelasivat myös kohtuu hyvällä tasolla. Päästettyjen maalien lukumäärä oli 157, joka kestää helposti vertailun kilpailijoita vastaan. Venäläisvahti Igor Shestjorkin kantoi ykköskassarin viittaa pelaamalla 35 ottelua torjuntaprosentilla 91,6%.

Joukkueen ykköstykki Artemi Panarin pelasi ainoastaan 42 ottelua, mutta tehtaili silti messevät 58 pinnaa. Myös Mika Zibanejad ylsi 50 pisteen runkosarjaan. 40 tehopisteen rajan puolestaan ylittivät Ryan Strome, Pavel Butshnevitsh sekä Adam Fox, ja lisäksi Chris Kreider ylsi 30 tehopinnaan.

Joukkueen nuoret lahjakkuudet Kaapo Kakko sekä Alexis Lafrenière pelasivat noin parinkymmenen pinnan kaudet. Heiltä voidaan odottaa kovia harppauksia eteenpäin tulevina vuosina.

Tarkasteltaessa viime kauden pistemääriä Rangers olisi kaikissa muissa divisioonissa ollut lähempänä playoffeja kuin omassa divisioonassaan. Pohjoisessa divisioonassa sen pistesaldo olisi jopa riittänyt pudotuspeleihin. Rangersin viime kauden kilpailijat olivat kuitenkin sen verran kovia ja etenivät tietenkin ansaitusti jatkopeleihin. Yllä mainitut yksityiskohdat joukkueen viime kaudesta kuitenkin kertovat, että kausi ei missään nimessä ollut epäonnistuminen. Muutamaan edelliskauteen verrattuna Rangers petrasi otteitaan selkeästi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Pavel Butshnevitsh (St. Louis Blues)
Hyökkääjä, 26 vuotta

Rangersin kahdeksan vuoden takainen kolmoskierroksen varaus vaihtaa maisemaa viiden NHL-kauden jälkeen. Butshnevitsh kehittyi Manhattanilla yli 40 tehopisteen hyökkääjäksi. Siirtyi aikanaan KHL:stä suoraan NHL:ään pelattuaan vain neljä AHL-ottelua. Hyvät viime kaudet poikivat venäläiselle peräti neljävuotisen sopimuksen Bluesin kanssa.

Kuva: Getty Images

Brendan Smith (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 32 vuotta

Kokenut yli 500 NHL-ottelun puolustaja jatkaa uraansa Hurricanesin takalinjoilla. Smith pelasi Rangersissa lähes viisi kautta. Enemmän fyysinen peruspuolustaja, joka ei tehoilla mässäile. Sijoittui viime kaudella jäähypörssin kolmanneksi.

 

Kuva: Getty Images

Brett Howden (Vegas Golden Knights)
Hyökkääjä, 23 vuotta

Kolme kautta NHL:ssä pelannut nuorukainen lähtee hakemaan uralleen uutta vauhtia Vegasista. Howdenin viime kausi oli vaikea, kun runkosarjaan syntyi ainoastaan seitsemän pistettä. Viiden vuoden takaiselta ykköskierroksen varaukselta sopii odottaa parempia peliesityksiä.

Kuva: Getty Images

Colin Blackwell (Seattle Kraken)
Hyökkääjä, 28 vuotta

NHL-tulokas Seattle Kraken valitsi Blackwellin joukkueeseensa laajennusdraftissa. Hyökkääjä on noussut myöhemmällä iällä NHL-pelaajaksi, sillä viime kausi oli hänelle ensimmäinen lähes täysi kausi taalaliigassa. 47 otteluun hän onnistui iskemään 22 tehopistettä.

Muut lähteneet:

Darren Raddysh, Syracuse Crunch
Patrick Newell, Stjernen Hockey
Jegor Rykov, Severstal Tsherepovets (laina)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ryan Reaves (Vegas Golden Knights)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Kulttimaineeseen NHL:ssä noussut kovanaama vaihtaa Vegasin Rangersiin. Viihtyi Vegasissa hieman yli kolme kautta, jossa hän pelasi kovaa ja ajoittain kyseenalaisesti. Tulee olemaan fyysinen pelote Rangersin hyökkäyskalustossa. Reavesista tullaan varmasti kuulemaan kauden aikana useaan otteeseen.

Kuva: Getty Images

Barclay Goodrow (Tampa Bay Lightning)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Voitettuaan kaksi Stanley Cupia Tampassa Goodrow siirtyi peräti kuusivuotisella sopimuksella Rangersiin. Onnistui iskemään viime kaudella 20 tehopinnaa. Saanee Rangersissa suuremman tontin näyttää osaamistaan. Alkaa olla parhaassa iässään juuri nyt.

Kuva: Getty Images

Patrik Nemeth (Colorado Avalanche)
Puolustaja, 29 vuotta

Nemeth aloitti viime kauden Detroit Red Wingsissä ja siirtyi vielä loppukaudeksi Avalancheen. Siirtyi nyt kolmevuotisella paperilla Rangersiin. Isokokoinen ruotsalaispakki tuo jämäkkyyttä ja suoritusvarmuutta joukkueen takalinjoille. Mies ei ole mikään pistetykki: viime kaudella syntyi kymmenen pinnaa ja uran tähän mennessä tehokkain kausi on tuottanut 15 tehopistettä. Hieman kokeneempana pelaajana tärkeä rooli nuorten pakkien ympärillä.

Kuva: Getty Images

Sammy Blais (St. Louis Blues)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Blais on pelannut Bluesissa edelliset kolme kautta. Rooli on kuitenkin jäänyt melko pieneksi eikä ole päässyt pelaamaan täysiä kausia. Kenties siirto uusiin maisemiin antaa uralle nostetta. Oli juhlimassa Stanley Cupin voittoa 2019.

 

Muut saapuneet:

Dryden Hunt, Arizona Coyotes
Greg McKegg, Boston Bruins
Jarred Tinordi, Boston Bruins[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko
Hyökkääjä, 20 vuotta

Kakolla on alkamassa tulokassopimuksen viimeinen kausi. Ensimmäisellä NHL-kaudella syntyi 23 tehopistettä, toisella 17. Kakko on pystynyt vähitellen parantamaan peliään taalaliigassa, ja nyt myös todellista läpimurtoa pisteiden valossa sopii odottaa.

Kesän 2019 kakkosvaraus tulee saamaan tulevalla kaudella suuremman tontin joukkueen hyökkäysarsenaalista. Joukkueen kärkiketjuista löytyy laadukkaita pelimiehiä, joiden rinnalla Kakon täytyy onnistua ajatellen myös tulevia jatkosopimusneuvotteluita.

Kuva: Getty Images

Tarmo Reunanen
Puolustaja, 23 vuotta

Reunanen pääsi debytoimaan NHL:ssä viime kaudella neljän ottelun verran, joissa syntyi yksi syöttöpiste. Pääasiassa kausi kului farmissa, jossa hän tekikin 21 otteluun komeat 17 tehopistettä.

Alustavasti Reunanen ei mahdu Rangersin pakkikuusikkoon, joten kausi sujunee jälleen AHL:ssä. Loukkaantumistilanteissa nuorukaiselle kuitenkin saattaa jälleen aueta paikka muutamille NHL-matseille.

Kuva: Getty Images

Lauri Pajuniemi
Hyökkääjä, 22 vuotta

Pajuniemi teki viime keväänä kaksivuotisen sopimuksen Rangersin kanssa. Nuorukaisella on alla kaksi todella tehokasta Liiga-kautta TPS:n riveissä.

Rangers varasi Pajuniemen kesällä 2018 viidennellä kierroksella. Hän on antanut näyttöjä Rangersin harjoitusleirillä NHL:n suuntaan. Pajuniemen aika NHL:ssä koittaa myöhemmin ja hän tulee pelaamaan alkavan kauden farmin puolella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632785501178{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Gerard Gallant

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rangers kiinnitti päävalmentajakseen mielenkiintoisen nimen. NHL-valmennusuransa jo 2000-luvun alussa aloittanut Gerard Gallant on toiminut useiden joukkueiden valmennustiimeissä. Nyt Gallant palaa NHL-päävalmentajaksi yhden kauden tauon jälkeen.

Gallant on yltänyt koviin suorituksiin edellisissä pesteissään, mutta tarinat ovat saaneet lopulta surulliset päätökset. Kaudella 2015-16 mies johdatti Florida Panthersin divisioonansa voittoon, mutta seuraavalla kaudella hän sai potkut. Vielä tutumpi tarina Gallantin kohdalla on Vegas Golden Knightsin johdattaminen Stanley Cup -finaaleihin seurahistorian avauskaudella, jolloin hänet valittiin myös sarjan parhaaksi valmentajaksi. Gallant erotettiin tehtävästä lopulta kesken kauden 2019-20. Sen jälkeen häntä ei ole NHL:ssä nähty.

Viime kaudella 58-vuotias Gallant valmensi Kanadan maajoukkueen maailmanmestaruuteen. Saavutus nosti valmentajan osakkeita myös NHL-piireissä. Toimii Rangersin päävalmentajana nyt seuraavat neljä kautta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632786768666{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Artemi Panarin

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632830117084{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

29-vuotias venäläinen megatähti Artemi Panarin on noussut yhdeksi NHL:n parhaista pelaajista viime vuosien aikana. Saapui kaudeksi 2015-16 taalaliigaan varaamattomana pelaajana. Pelannut nyt kuusi kautta NHL:ssä ja jälki on ollut jäätävää: 433 otteluun mykistävät 473 tehopistettä!

Panarin on pelannut nyt edelliset kaksi kautta Rangersissa. Viime kaudella hänet nimitettiin myös joukkueen varakapteeniksi, ja sitä hän on tulevalla kaudellakin. Venäläinen lähenteli sadan tehopisteen maagista rajaa toissa kaudella. Silloin 95 tehopistettä syntyivät vain 69 ottelussa.

Panarinin seitsemänvuotista ja 81,5 miljoonan dollarin jättisopimusta on jäljellä vielä viisi vuotta. Mieheltä on odotettavissa kovia kausia myös tulevaisuudessa. Panarin on ehdottomasti Rangersin arvokkain pelaaja kaikilla mittareilla. Tehtaantakuu, joukkueen ykköshevosia, suorittaa varmalla tasolla illasta toiseen ja näyttää esimerkkiä koko joukkueelle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632825755016{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Nils Lundkvist

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kesän 2018 ykköskierroksen varaus Nils Lundkvist allekirjoitti tulokassopimuksen viime kesänä. 21-vuotias ruotsalaispakki pelasi SHL:ssä Luleå HF:ssä kaksi edellistä kautta erinomaisella tasolla. Ylsi molemmilla kausilla peräti yli 30 tehopisteen.

Lundkvist on todella lupaava nuori puolustaja, joka on jo osoittanut olevansa kypsä pelaaja miesten sarjoihin. Harmittava loukkaantuminen viime kevään MM-kisoissa oli kova takaisku. Ehti kuitenkin silloinkin saalistamaan kolmeen otteluun viisi syöttöpistettä.

Lundkvistia kohtaan odotukset ovat varmasti korkealla yhdellä sun toisellakin. Mielenkiintoista nähdä, miten nuori talentti suorituu Rangersin takalinjoilla. Kaikki eväät hänellä on olemassa onnistuneeseen kauteen, paikka pelaavasta pakkikuusikosta myös löytyy.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Metropolien divisioonan 6.

Rangers on kohtuu hyvissä kantimissa tällä hetkellä. Valmentaja Gallant voidaan laskea ehdottomasti huippuvalmentajaksi NHL:ään. Joukkueen tuloksentekijät ovat jälleen vuoden vanhempia ja kokeneempia, joten sen osaston pysyminen lähes tulkoon samana verrattuna viime kauteen antaa tietynlaisen turvan hyökkäyspään tekemiselle.

Pakistosta löytyy mielenkiintoisia nuoria talentteja, joilla on jälleen loistava paikka näyttää osaamistaan suuressa roolissa. Muun muassa viime kauden parhaan puolustajan palkinnon pokannut Adam Fox on kova nimi puolustuksesta. Myös kokeneemmasta päästä Jacob Trouba pystyy parhaimmillaan koviin suorituksiin. Venäläismaalivahdit ovat olleet hyviä, mutta heiltäkin voi odottaa hienoista tasonnostoa.

Loppujen lopuksi Rangersin menetykset eivät ole kovinkaan tuntuvia, pois lukien Butshnevitsh. Lisäksi joukkueen uudet hankinnat ovat tuoneet lähinnä leveyttä rosteriin. Pitkälti ratkaisuosaston miehet ovat siis samat kuin viime kaudella.

Odotettavissa on, että Rangersin esitykset paranevat jälleen viime kausiin verrattuna. Tuttu runko on pysynyt jo muutaman kauden ajan ja sen ympärille on ajettu sisään vähitellen omia varauksia sekä muualta hankittuja vahvistuksia.

Rangers on yksi NHL:n nuorimmista joukkueista. Sen kokoonpanosta löytyy paljon noin parikymppisiä pelaajia. Heidän aikansa johdattaa joukot pudotuspeleihin on tulossa eteen ennemmin tai myöhemmin. Arvioimme kuitenkin, että se aika ei ole vielä nyt käsillä. Myöskin suhteessa divisioonan kilpailijajoukkueisiin manhattanilaisten kohtalo on jäädä tulevalla kaudella runkosarjaan. Täten väitämme, että New York Rangers sijoittuu omassa divisioonassaan kuudenneksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Artemi PanarinRyan StromeKaapo Kakko
Chris KreiderMika ZibanejadAlexis Lafrenière
Barclay GoodrowFilip ChytilSammy Blais
Ryan ReavesKevin RooneyJulien Gauthier

 

Puolustajaparit:

Adam FoxRyan Lindgren
Jacob TroubaK’Andre Miller
Patrik NemethNils Lundkvist

 

Maalivahdit:

Igor Shestjorkin
Aleksandar Georgijev

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=45 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]