Tässäkö NHL:n ensi kesän halutuin vapaa puolustajanimi? ”Luvassa jopa 9 miljoonan dollarin vuosipalkka”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin Morgan Riellystä on tulossa ensi kesän tavoitelluin puolustaja NHL:n vapailla markkinoilla, arvioi Chris Johnston.

Toimittaja ennakoi Toronto Sunin kolumnissaan alkavasta kaudesta vain viisi miljoonaa dollaria tienaavan tähtipuolustajan tulevan sopimuksen vuosipalkan kohoavan jopa yhdeksään miljoonaan dollariin. Vertailukohteina toimittaja käyttää tänä kesänä rahakkaat sopimukset solmineita Cale Makaria, Zach Werenskiä, Seth Jonesia sekä Dougie Hamiltonia.

Johnston uskoo Leafsin GM Kyle Dubasin tarkkailevan 27-vuotiaan Riellyn kauden sujumista rauhassa ennen mahdollisen jatkosopimuksen tarjoamista tähtipuolustajalleen. Aivan markkina-arvonsa mukaista sopimusta viime kauden 53 runkosarjapelissä tehot 5+30=35 kerännyt Rielly tuskin Torontosta tulisi saamaan, sillä Leafs on jo käyttänyt lähes 68 miljoonaa dollaria kauden 2022-23 palkkabudjetistaan. Seuralla on silti valmiina sopimus vain 14 NHL-joukkueensa pelaajalle. Palkkakaton on huhuttu kohoavan alkavan kauden jälkeen vain miljoonalla dollarilla – 82,5 miljoonaan.

Riellyn lisäksi myös Dallas Starsin John Klingberg saattaisi Johnstonin arvion mukaan saada vapailta markkinoilta huomattavan palkankorotuksen. 29-vuotias Starsin entinen ykköspuolustaja aloittaa tänä syksynä viimeisen 7-vuotisesta, ainoastaan 4,25 miljoonan taalan vuosipalkan takaavasta pahvistaan.