Montreal Canadiens on saanut paljon kritiikkiä siitä, että seura on hoitanut Jesperi Kotkaniemen kehittämisen huonosti. Seuran GM Marc Bergevin vastasi näihin syytöksiin The Athleticin haastattelussa.

Bergevin vastaili kierrellen, mutta hänen voi päätellä laittavan vastuun hitaasta kehittymisestä Kotkaniemen itsensä piikkiin.

– Kotkaniemi voi puhua asioista omasta näkökulmastaan, mutta meidän kannaltamme voin sanoa, että annamme samanlaiset työkalut jokaiselle pelaajalle organisaatiossa, jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa. Jotkut tekevät niin, toiset eivät, toisilla menee siinä kauemmin aikaa. Paras tapa päästä siihen on arvioida omaa peliä. Joskus pelaajat – eivät kaikki – arvioivat peliään väärin, ja se johtaa mielipide-eroihin, Bergevin muotoili.

Yhden virheen Bergevin myönsi suoraan. Kotkaniemen olisi pitänyt antaa pelata vielä yksi kausi Liigassa isossa roolissa, ennen kuin hänet otettiin NHL-miehistöön.

– Ollakseni rehellinen, en ole täydellinen. Emme aina tee oikeita päätöksiä, mutta yritämme aina tehdä asioita oikeista syistä. Muistan, että hänellä oli hyvä harjoitusleiri, hyvä ensimmäinen puolikas. Hän pelasi todella hyvin ja ajattelin, että okei, hän on valmis.