Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin vahvistaa Sportsnetille antamassaan haastattelussa Christian Dvorakin vapautumisen siirtomarkkinoille olleen suurin syy siihen, ettei seurapomo vastannut Carolina Hurricanesin tekemään offer sheetiin Jesperi Kotkaniemestä.

– Olisimmeko pitäneet Kotkaniemen mielellämme riveissämme? Totta kai. Mutta emme 6,1 miljoonan dollarin hintaan, kun meillä oli samaan aikaan mahdollisuus hankkia Dvorak riveihimme, Bergevin paljastaa.

Kotkaniemen korvaajaksi Arizona Coyotesista hankitun 25-vuotiaan Dvorakin nykysopimus kattaa neljä tulevaa kautta. Viime kaudella 56 peliin tehot 17+14=31 iskenyt hyökkääjä tienaa sopimuksestaan 4,45 miljoonaa dollaria kaudessa.

– Hän ei ehkä ole säihkyvin pelaaja, mutta hän pelaa laadukasta, rehellistä peliä. Nyt hän tulee saamaan rinnalleen erilaiset laitahyökkääjät kuin Arizonassa, Bergevin muistuttaa.

Bergevin myönsi samalla, että Kotkaniemen tuominen NHL:ään jo 18-vuotiaana saattoi olla jälkeenpäin ajateltuna virhe Canadiensin seurajohdolta. Seurapomo kertoikin sen antaneen Canadiensin sikariportaalle rutkasti oppia tulevaisuutta ajatellen.