Montreal Canadiens on ison päätöksen edessä. Carolina Hurricanes paljasti tehneensä offer sheet –tarjouksen suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemestä. Rajoitettu vapaa agentti hyväksyi 6,1 miljoonan sopimustarjouksen, joten nyt asia on kanadalaisjoukkuen käsissä.

Sportsnet-toimittaja Eric Engelsin mukaan Canadiens on jo löytänyt korvaajan Kotkaniemelle. Engelsin mukaan joukkue on todella kiinnostunut Arizona Coyotesin nuoresta sentteristä Christian Dvorakista.

Coyotes on ollut avoin kauppaamaan 25-vuotiasta hyökkääjäänsä. Viime kaudella 31 pistettä nakutellut sentteri on sopimuksen alla seuraavat neljä kautta 4,45 miljoonan vuosipalkalla, selvästi halvemmalla kuin Kotkaniemi.

Ongelmana on kuitenkin Arizonan hintapyyntö. Engelsin mukaan Montreal tiedusteli Dvorakin saatavuudesta, mutta varaustilaisuuden aikaan hinta oli liikaa. Nyt, kun Montrealin tilanne on kinkkinen, voi hintapyyntö olla vieläkin suurempi.

Carolina joutuisi luopumaan ensimmäisen -sekä kolmannen kierroksen varausvuoroistaan Montrealille, jos joukkue ei vastaa Hurricanesin sopimustarjoukseen.