Carolina Hurricanes kohautti aikaisemmin tänään kiekkomaailmaa, kun joukkue teki kostonhimoisen sopimustarjouksen (offer sheet) Montreal Canadiensin hyökkääjälle Jesperi Kotkaniemelle.

Kotkaniemi hyväksyi 6,1 miljoonan dollarin palkan takaavan sopimustarjouksen, joten nyt Montreal Canadiensilla on seitsemän päivää aikaa vastata tarjoukseen. Jos Canadiens päättää olla vastaamatta tarjoukseen, joutuu Hurricanes lähettämään Montrealiin vastikkeena 1. ja 3. kierroksen varaukset.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman piti 31 Thoughts -podcastissa mahdollisena, että palkkakaton äärirajoilla taiteileva Canadiens voi oikeasti jättää vastaamatta Hurricanesin offer sheetiin.

Friedman uskoo, että Canadiens saattaa seuraavaksi siirtää katseensa Arizona Coyotesin keskushyökkääjän Christian Dvorakin suuntaan.

– Voisin nähdä Canadiensin kysyvän Coyotesilta, että riittäisikö (Hurricanesin) 1. ja 3. kierroksen varaukset Dvorakin naaraamiseen? Meillä voi olla tässä vaihtokaupan alkeet kasassa, Friedman kertoi podcastissa.

25-vuotias Dvorak pelasi viime kaudella NHL:n runkosarjassa 56 ottelua kirjaten 17 maalia ja 31 tehopistettä. Coyotes on useiden raporttien mukaan kaupitellut 4,45 miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2025 asti nauttivaa hyökkääjää.

LUE MYÖS: Näkökulma: Montrealin ei pidä vastata Carolinan sopimustarjoukseen – vain yksi asia voi pilata kaiken