IS: NHL:n tuntemattomin suomalainen koki tylyn kohtalon – tähtää nyt Eurooppaan: ”Haluaisin uuden startin”

Miikka Lahtinen
Detroit Red Wings v Chicago Blackhawks
Kuva: Getty Images

Mikael Hakkarainen sai aiemmin tänä kesänä yllättäviä uutisia, kun hänet kaupattiin Vegas Golden Knights vaihdossa viime kauden parhaaseen maalivahtiin Marc-Andre Fleuryyn.

Heti siirron jälkeen suomalaishyökkääjälle kuitenkin ilmoitettiin, ettei Golden Knights halua häntä. Tämän jälkeen Hakkarainen oli luonnollisesti tilanteeseensa hyvin pettynyt, sillä tulevan kauden pelipaikasta ei ole minkäänlaista tietoa.

– Jos itse saisin päättää, niin haluaisin uuden startin jossain päin Eurooppaa. Sitä kautta voisi rakentaa uraa Euroopassa, Hakkarainen kommentoi aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa.

23-vuotias hyökkääjä on suomalaiselle kiekkoyleisölle hyvin tuntematon nimi. Hakkarainen lähti Espoon Bluesin junioreista Pohjois-Amerikkaan ja nousi sitä kautta NHL:n porteille. Viime kaudella nuori sentteri pelasi AHL:ssä ja ECHL:ssä sekä pääsi haistelemaan NHL-tunnelmaa, kun Chicago Blackhawks nosti pelaajan taxi squadiin eli joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Hakkaraisen mukaan tie on ollut kuitenkin kivikkoinen.

– Ammattilaisura on ollut tosi vaikea. Ei ole oikein löytynyt sellaista paikkaa, missä voi näyttää, minkälainen pelaaja oikeasti olen, Hakkarainen kokee.

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

NHL Suomi

Kaikki NHL:stä