Viime kaudella toiselle kierrokselle yltänyt Winnipeg Jets joutuu nyt maksamaan menestyksen hintaa. Joukkueen kaksi RFA-pelaajaa Andrew Copp sekä Neil Pionk ovat vaille sopimusta, ja molemmille voi odottaa tuntuvaa palkankorotusta.

Winnipeg Sunin toimittaja Scott Billeck ennustaa, että puolustaja Pionkilla on varmempi tulevaisuus kanadalaisorganisaatiossa. Pionkin ennustetaan nappaavan noin kuusi miljoonaa dollaria vuodelta uuden sopimuksensa kanssa.

Sitten vuoroon jää todellisen läpimurron viime kaudella tehnyt Copp. Hyökkääjä iski maali -sekä piste-ennätyksensä viime kaudella ja oli yksi joukkueen luottopelaajista. Copp pelasi erikoistilanteita, teki tärkeitä maaleja sekä pystyi myös olla jäällä ottelun loppuhetkillä puolustamassa johtoa.

Billeckin mukaan monen vuoden sopimus reilun viiden miljoonan vuosipalkalla on odotettua. Tällä hetkellä Winnipegillä ei ole varaa maksaa Coppin sopimusta, joten kauppahuhut 27-vuotiaan hyökkääjän ympärillä ovat käynnistyneet.

Osapuolet ovat matkaamassa sovittelijan puheille ensi viikolla. Coppin edellinen sopimus määräytyi myös kolmannen osapuolen määräämänä, tällöin hyökkääjä ei kuitenkaan ollut tyytyväinen lopputulokseen.