St. Louis Bluesin tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenko on jättänyt seuralleen siirtopyynnön, väittää The Athletic.

Mediajätin mukaan taustalla on Tarasenkon tyytymättömyys tapaan, jolla Blues on hoitanut venäläislaiturin olkapäävammoja. 29-vuotias maalitykki on tiettävästi pahoittanut mielensä varsinkin vuoden 2020 kuplapudotuspeleihin liittyvien tapahtumien suhteen. Blues odotti hyökkääjän mukaan liian kauan, ennen kun se lähetti tähtensä lisätutkimuksiin olkapäävammoihin liittyen.

Tarasenkon olkapää on operoitu kolmesti viimeisten 2,5 vuoden sisällä. Kahden viimeisen kauden aikana vain 34 runkosarjapeliä sekä kahdeksan pudotuspeliä pelanneen Tarasenkon suoritusta kritisoitiin viime kaudella avoimesti myös seuran sisältä. Miehen 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä 8-vuotinen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

The Athletic paljastaa myös, että Tarasenkon ja seuran välejä kiristi aiemmin Bluesin päätös nimetä Ryan O’Reilly kapteeniksi venäläistähden sijaan. Sivusto perustaa lähteensä useaan Bluesia lähellä olevaan tahoon.

Rajusta loukkaantumishistoriasta kärsivän ja täyden siirtopykälän sopimuksessaan omaavan Tarasenkon vaihtoarvo ei ole juuri nyt huipussaan johtuen osittain myös siitä, että miehen todellinen vuosipalkka tulevasta kaudesta on 9,5 miljoonaa dollaria – kaksi miljoonaa yli sopimuksen cap hitin.