NHL:n varaustilaisuus järjestetään tänä kesänä 23.–24. heinäkuuta. Vaikka suomalaisia ei tällä kertaa odoteta aivan varaustilaisuuden kärkipaikoille, löytyy Suomelta silti muutamia hyvinkin mielenkiintoisia nimiä.

The Athletic -sivuston toimittaja Jesse Marshall onkin kiinnittänyt katseensa Porin Ässien A-junioreissa pelaavaan puolustajaan Aleksi Heimoasalmeen.

Marshall näkee 18-vuotiaassa porilaisessa paljon samaa, kuin NHL:n supertähtipuolustaja Kris Letangissa.

– Jokin päivä Kris Letang ei enää kiekkoile Pittsburgh Penguinsissa. Kun katson Aleksi Heimosalmen pelaamista, niin näen Letangin. Hän voisi hyvinkin jäädä Penguinsin saataville toisella kierroksella. Heimosalmi jakaa nuoren Letangin kanssa niin paljon yhtäläisyyksiä, Marshall kirjoitti Twitterissä.

Heimosalmi on arvioitu useimmissa NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden kaavailuissa toisen kierroksen tai kolmannen kierroksen varaukseksi. Central Scouting Service arvioi Heimosalmen tulevan varaustilaisuuden 26. halutuimmaksi eurooppalaispelaajaksi.

180-senttinen ja 76-kiloinen puolustaja pelasi viime keväällä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana MM-kisoissa seitsemän ottelua tehopistein 2+6=8. Hänet valittiin lopulta MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Heimosalmi pelasi viime kaudella Ässien A-junioreissa 35 ottelua tehopistein 4+17=21.