Montreal Canadiens varmisti paikkansa Stanley Cupin finaaleissa voittamalla Vegas Golden Knightsin Artturi Lehkosen tekemällä jatkoaikamaalilla lukemin 3-2.

Ottelun avausmaalin viimeisteli joukkueen kapteeni Shea Weber. Osuma oli miehelle ensimmäinen näissä pudotuspeleissä. Vaikka Weberillä onkin takana jo 16 kautta NHL:ssä Canadiensin ja Nashville Predatorsin riveistä, ja pelattuja otteluita yli 1 100, niin finaalipaikka on konkaripakille kuitenkin ensimmäinen.

– Olen innoissani, aivan kuten olen ollut innoissani jokaisesta pelistä näissä pudotuspeleissä tähän mennessä. Olitpa sitten 20 tai 35, tämä on jännittävää aikaa. Jääkiekon pelaaminen edelleen heinäkuussa asti on todennäköisesti pisin aika, jonka kukaan on pelannut, lukuunottamatta kuplaa viime vuonna. Olemme iloisia voidessamme edelleen pelata, ja jatkamme innoissamme eteenpäin, Weber kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Runkosarjassa Weber löi tauluun pisteet 6+13=19 48 ottelussa. Viime ottelussa syntyneen maalin näet alta tai täältä.

NHL

@NHL
When Shea Weber loads, clear the way. #StanleyCup

🇺🇸: bit.ly/3uVM1yu @NHLonNBCSports
🇨🇦: sprtsnt.ca/3yhnpCB @Sportsnet