Ruotsalaiset kaksoset Daniel ja Henrik Sedin aloittavat Vancouver Canucksin erityisneuvonantajina. Seura tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Sedinit osallistuvat päätöksentekoon ja organisaatiostrategian ylläpitämiseen yhdessä seuran GM Jim Benningin sekä apulais-GM John Weisbrodin ja Chris Gearin kanssa. Pääasiallisiin työtehtäviin kuuluvat muun muassa pelaajien arviointi, kehitys ja viestintä NHL-tasolle.

– Olemme kiitollisia ja nöyriä mahdollisuudesta osallistua joukkueeseen, josta välitämme niin paljon. Maakunta ja fanit välittävät syvästi tästä joukkueesta. Kuten olemme sanoneet, kuuluminen Canucks-perheeseen on ollut parasta aika elämässämme. On kunnia palata takaisin, ja teemme kaiken voitavan oppiaksemme ja auttaaksemme tätä joukkuetta menestymään, kommentoi joukkueen entinen kapteeni Henrik seuran tiedotteessa.

– Kun jäimme eläkkeelle, ajattelimme aina, että haluaisimme jonain päivänä olla mukana jääkiekon liiketoiminnan puolella. Opittavaa on paljon, mutta olemme innoissamme ja valmiina tilaisuuteen. Tässä joukkueessa on muutamia NHL:n parhaita nuoria pelaajia, ja haluamme tehdä kaikkemme ryhmän tukemiseksi ja tavoitteidemme saavuttamiseksi, kertoi puolestaan Daniel.

Sedinit lopettivat 17 kauden ja yli 1 400 NHL-ottelun uransa keväällä 2018. Heidän pelinumeronsa on jäädytetty Rogers Arenan kattoon helmikuussa 2020.

Vancouver Canucks

@Canucks
The twins are back!

#Canucks General Manager Jim Benning announced today that Daniel and Henrik Sedin will join the Hockey Operations department as Special Advisors to the G.M.

DETAILS ➡️ canucks.co/peuG30rLBQH