Vegas Golden Knights ja Montreal Canadiens ottivat toisistaan mittaa ensimmäisen kerran NHL:n toisessa välieräsarjassa viime yönä.

Vegas otti täpötäydelle yleisölle pelatussa T-Mobile Arenassa ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 4-1. Samalla tuli myös Canadiensin seitsemän playoff-ottelun mittainen voittoputki päätökseen.

Golden Knightsin puolustaja Shea Theodoren pyssyttämän avausmaalin myötä Canadiens oli ensimmäistä kertaa yhdessäkään ottelussaan häviöllä sitten toukokuun 25. päivänä pelatussa mittelössä Toronto Maple Leafsia vastaan. Golden Knightsin päävalmentaja Peter DeBoerin mukaan avausmaalilla oli äärettömän suuri merkitys viime yön ottelussa.

– Puhuimme siitä jo aiemmin, että se voisi tehdä heidän olonsa sekä pelaamisensa tukalaksi, viittasi DeBoer heidän vastustajansa pitkään putkeen johtaa otteluitaan.

– Kukaan ei ole laittanut heitä sellaiseen asemaan pitkään aikaan, jatkoi DeBoer.

DeBoer painotti tätä myös rutkasti ennen ottelua pelaajilleen ja avausmaalin hankkimisesta tehtiin kirkkain tavoite.

– Se maali oli valtava ja tuli juuri oikeaan aikaan, kun katsoo miten siinä vaiheessa pelasimme, sanoi päävalmentaja DeBoer.

Montreal Canadiensin putki pelata johtoasemassa (447:08) oli historian toiseksi pisin. Vegas Golden Knights ja Montreal Canadiens ottavat toisistaan mittaa seuraavan kerran keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 04:00 Suomen aikaa.