NHL:n yksi ”suomalaisjoukkueista”, Nashville Predators on taalaliigan pudotuspelien avauskierroksella tukalassa raossa. Kun Carolina Hurricanes voitti toisen kohtaamisen torstaiyönä 3-0, siirtyi se ottelusarjassa jo 2-0 johtoon. Sebastian Aho nakutti matsissa kaksi häkkiä.

On helppoa todeta, ettei tappiosta auta syyttää ainakaan Predsin suomalaisvahti Juuse Sarosta, joka on ihan oikeasti syrjäyttänyt konkari Pekka Rinteen joukkueen ykkösvahdin paikalta oivin ottein.

Nuorten maailmanmestari on kopannut kiekkoja Nashvillen kummassakin pelissä päästäen kuusi maalia. Torjuntaprosentti 91,0 on sellainen, jolla hän on tarjonnut joukkueellen avaimet voittoon.

– Juuse oli Juuse. Hän on tukipilarimme, hän on yksi eniten töitä tekevistämme ukoistamme. Luotamme Juuseen, ja hän oli taas loistava tänään, joukkuekaveri Ryan Johansen ylisti Predsin sivuilla.

Saros antautui viime yönä kahdesti, ja juuri Nashvillen kotisivuilla lukikin yön matsin pysyneen pitkään 1-0-lukemissa – kiitos osittain Saroksen tähdellisen pelin takia.

Saros otti etenkin pelin avauserän loppupuolella täysin sekopäisen torjunnan Canesin 2-1-hyökkäykseen, jonka käynnistelijänä toimi Teuvo Teräväinen. Maalivahti ei mennyt keskeltä poikki, vaikka tämä joutui venymään hurjalla tavalla. Vincent Trocheck jäi tyhjin käsin.