Harva tuskin osasi odottaa sitä, mitä vuoden 2019 maailmanmestari Jani Hakanpää on näyttänyt NHL:ssä ensimmäisellä kunnon kaudellaan. Sesongilla 2019-20 muutamassa pelissä debytoinut raamikas pakki on saanut tällä sesongilla vastuuta upealla tavalla niin Anaheim Ducksissa kuin Carolina Hurricanesissakin.

Se on ollut niin upeaa, että peruspakki tulee sijoittumaan ihan kärkisijoille eräässä erikoisessa tilastossa. Kun Suomen mestari pelasi Anaheimissa 42 matsia ja nyt Canesissa vastuuta irtosi 15 ottelun verran, on koko kauden ottelumäärä Hakanpäällä jo 57. Huomionarvoista on se, että jokainen joukkue pelaa runkosarjassa maksimissaan 56 ottelua.

Nashville Predators koulutti Carolinaa viime yönä 5-0 pelissä, jossa Hakanpää sai vastuuta reilut 19 minuuttia. Suomalaisen perässä pelimäärätilastossa kakkossijaa jakavat 45 pelaajaa, joilla vyöllä on 56 nyt ottelua.

– Olemme erittäin innoissamme Janista – toki tuon maalin takia, mutta myös hänen muusta pelaamisesta. Jani blokkaa laukauksia ja ottaa isoja osumia, hän on loistava lisä tähän, joukkuekaveri Jaccob Slavin hehkutti seuran kotisivuilla Hakanpään osuttua tällä kaudella Nashville Predatorsia vastaan.

Ennakkoluuloton Hakanpää on kyllä vastuunsa ansainnut röyhkeällä ja perusvarmalla puolustuspelaamisella. Lisäksi keskisen divisioonan voittaneessa Hurricanesissa St. Louis Bluesin kesän 2014 neloskierroksen 104. varaus pääsi myös tehoille kivasti. Anaheimissa saldo oli 0+1, mutta Carolinassa pelaaja paukutti tehot 2+1.

Pelaajan maaleista toinen takasi äskettäin Canesin jatkopaikan.

– Rehellisesti sanottuna fiilis on hyvä. On mukavaa saada kiekko reppuun etenkin, kun tuo maali varmisti meidän pudotuspelipaikan, Hakanpää oli veistellyt vapaasti suomennettuna toimittaja Andrew Schnittkerin mukaan taannoin.

Taalaliigan runkosarjassa on jäljellä vielä muutamia otteluita.