Moni tuskin uskoisi sitä, että Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on ollut NHL:n yksi kuumimmista maalintekijöistä sitten viime vuoden helmikuun 12. päivän – olkoonkin, että vire on ollut viime aikoina luokkaa tulikuuma. Suomalainen on pelannut tuosta päivämäärästä alkaen 46 ottelua huimalla tehokkuudella.

StatsCentre

@StatsCentre
Tyler Toffoli's goal prowess for the @CanadiensMTL hasn't been an out-of-nowhere development, as it's a continuation of the hot hand he began to wield late last season. As this shows, going back over a year & 2 months, his rate of scoring is bettered by only 1 player on this list

Kun Nousiaisten hyökkääjätimantti on nakuttanut näissä peleissä 27 maalia, on Rantasen ottelukohtainen maalikeskiarvo komea 0,59 – ”komea” siksi, että se on peräti kolmanneksi isoin koko taalaliigassa.

Kyseisen tilaston kärkinimi on Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, kun 53 pelissä hän on painanut 39 niittiä (0,74 maalia per peli). Montreal Canadiensin Tyler Toffolin lukemat ovat 31/50 ja 0,62.

Pelaajat ovat myös NHL:n tämänhetkisen maalipörssin kärkipäässä, Matthews (32) ja Rantanen (26) ykkösenä ja kakkosena sekä Toffoli (21) jaetulla kuudennella sijalla.